Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21.2.10

Μια απάντηση στην κεμαλική πρό(σ)κληση από έναν Έλληνα της Πόλης

Οι κεμαλιστές ήταν συνοδοιπόροι των Ναζί. Η φωτογραφία από την υπογραφή συμφωνίας της ναζιστικής Γερμανίας με την Τουρκία

Πρώτα θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε και με προσκαλέσατε στην βιβλιοπαρουσίαση σχετικά για τους περιβόητους λόγους του Κεμάλ Ατατούρκ.
Θέλω να υπογραμμίσω ότι πολύ καλά κάνατε και εκδώσατε αυτό το έργο. Θα έπρεπε να γίνει εδώ και τριάντα χρόνια όταν ήταν ο κεμαλισμός
στα φόρτε του. Τέλος πάντων δεν είναι ποτέ αργά για τέτοιες πράξεις ώστε να ξέρουμε εμείς οι Έλληνες τις σκέψεις που τρέφουν για μας οι γείτονες μας.
Για μένα το πρόβλημα είναι ότι στο πρόγραμμα της εκδήλωσης δεν αναφέρονταν για την παρουσία του τούρκου πρεσβευτή και του προξένου.
Στο πρόγραμμα επίσης, δεν αναφέρονταν ότι θα μιλήσουν οι δυο τούρκοι καθηγητές από
το ίδρυμα του Κεμάλ Ατατούρκ, προερχόμενοι φυσικά από τον σκληρό πυρήνα του τουρκικού κράτους και χωρίς να υπάρχει αντίλογος στα διάφορα θέματα του κεμαλισμού.
Αυτά θα πρέπει να τα σκέφτεστε πρώτα και έπειτα να διοργανώνετε τέτοιου είδους εκδηλώσεις πολιτικού περιεχομένου. Δεν υπήρξε εκπρόσωπος και ομιλητής του εκδοτικού οίκου Παπαζήση.
Γιατί εγώ είμαι Κωνσταντινουπολίτης και εγκαταλείψαμε τον τόπο που γεννηθήκαμε για τους γνωστούς λόγους και δεν έχω καμιά διάθεση να παρευρεθώ παρέα με τους εκπροσώπους του κεμαλισμού και του τουρκικού κράτους.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση και με όλο τον σεβασμό.

Γιώργος Μπατζάς

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_3745.html