Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5.2.10

O συμπάροικος «γκουρού» των καλλυντικών

Ο Ναπολέων Περδής με μοντέλο των καλλυντικών του

Ο Ναπολέων Περδής με μοντέλο των καλλυντικών του

4 Feb 2010

Χθες (Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου), στο Discovery Channel επρόκειτο να γίνει η πρεμιέρα της νέας εκπομπής «Get Your On» την οποία παρουσιάζει ο Ναπολέων Περδής, ένας ομογενής πραγματικά φαινόμενο.

Ο Ελληνοαυστραλός που ξεκίνησε μόνος του και φτωχός και έστησε μια… αυτοκρατορία που απλώνεται σε όλο τον κόσμο.
Η μεγάλη αυστραλιανή εφημερίδα «The Weekend Australian» τον χαρακτήρισε «Γκουρού των Καλλυνικτών» παρότι είναι ακόμα μόλις 39 ετών.
Δεκάδες καταστήματα καλλυντικών με την επωνυμία Napoleon Perdis Cosmetics, λειτουργούν σήμερα στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του οικονομικού περιοδικού «BRW», φιγουράρει στην 22η θέση του καταλόγου των 100 πλουσιοτέρων Αυστραλών κάτω των 40 ετών με προσωπική περιουσία 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στόχος του, όπως εξομολογείται ο ίδιο, είναι να γίνει δισεκατομμυριούχος.

«Μάθε παιδί μου γράμματα να γίνεις άνθρωπος. Γιατρός ή δικηγόρος, μου έλεγε καθημερινά ο πατέρας μου. Ήθελε να ακολουθήσω ένα επάγγελμα «σεβαστό». Δεν τον άκουσα, αλλά και δεν το… μετάνιωσα. Ζω το όνειρό μου και είναι όμορφο και συναρπαστικό», λέει.

Από μικρός, ο Ναπολέων Περδής ήξερε τι ήθελε από τη ζωή. Ήθελε να ασχοληθεί με τη μόδα.

Σήμερα, στα 39 του χρόνια, έχει φτιάξει μια αυτοκρατορία καλλυντικών που απλώνεται παγκοσμίως.

Έδωσε το όνομά του και στην εταιρία του Napoleon Perdis Cosmetics.

Γιος Ελλήνων μεταναστών ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες στο Σίδνεϊ την δική του εταιρία καλλυντικών το 1995.

Τώρα τα προϊόντα του πωλούνται σε δεκάδες δικής του ιδιοκτησίας καταστήματα σ’ όλο τον κόσμο, αλλά και εκατοντάδες άλλα καταστήματα.

Ο ίδιος έχει «μετακομίσει» στο Λος Άντζελες, όπου έχει ξεκινήσει τρία σούπερ-καταστήματα με τα καλλυντικά του και φιλοδοξεί φέτος τα προϊόντα του να πωλούνται σε 200 καταστήματα των ΗΠΑ και του Καναδά, μετά τη συνεργασία σου και με τη γιγαντιαία αμερικανική επιχείρηση καλλυντικών «Sephora».
Πολλά από τα αστέρια του Χόλιγουντ είναι πελάτισσές του. «Ο Ναπολέων Περδής είναι μεγάλο όνομα στο Λος Άντζελες», γράφει η εφημερίδα «The Sydney Morning Herald».

Νοιώθει, όμως, πολύ περήφανος που είναι χορηγός (για τα επόμενα τρία χρόνια) των βραβείων Emmy, όπου αντικατέστησε την γιγαντιαία διεθνή εταιρία καλλυντικών Lancome, μετά από συμφωνία του με την Academy of Television Arts and Sciences.
«Ως κύριος χορηγός, περπάτησα και πάνω στο κόκκινο χαλί στην τελετή που έγινε. Έχουν δυο κόκκινα χαλιά στις τελετές του Χόλιγουντ. Ένα για τις σούπερ προσωπικότητες και ένα δευτερεύον. Εμένα με έβαλαν στο πρώτο», λέει και προσθέτει με υπερηφάνεια:
«Πολλές σταρ, όπως η Σάλι Φιλντ, η Κάθριν Χέϊγκλ και η Ντέμπρα Μέσιγκ, που τους έκανα το μέικ απ, με είχαν από κοντά».
Όμως και ο Ναπολέων Περδής είναι πλέον αστέρι στις ΗΠΑ. Όχι μόνο λόγω των καλλυντικών του, αλλά και λόγω των μόνιμων εμφανίσεών του σε τηλεοπτικές εκπομπές με 90 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο Ναπολέων Περδής έχει συνάψει συμβόλαιο με την FOX TV Studios και είναι μόνιμος συνεργάτης πολλών τηλεοπτικών εκπομπών, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται, πλέον, από ένα μεγάλο μέρος, του, τουλάχιστον, γυναικείου πληθυσμού των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σε μια απ’ αυτές τις εκπομπές, την ριάλιτι Get Your Face On, είναι παραγωγός και παρουσιαστής.
Αυτή η εκπομπή θα προβάλλεται τώρα και στην Αυστραλία.
Το «αμερικανικό του όνειρο» ξεκίνησε το 2005 όταν αγόρασε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη και ήρθε σε συμφωνία με το κατάστημα Saks Fifth Ave για την προώθηση των προϊόντων του.

Ένα χρόνο αργότερα, μετακόμισαν μαζί με την σύζυγό του, Σούλα-Μαρί, και τις τέσσερις κόρες τους, σε μια τετραώροφη έπαυλη στο Mulholland Drive του Λος Άντζελες και με τη συνεργασία του αδελφού του, Μανώλη, που είναι ιδιοφυία στα οικονομικά, ξεκίνησε στις ΗΠΑ την επιχειρηματική του δραστηριότητα.
Γείτονές του είναι ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και ο Μπίλι Άιντολ και οι κόρες του πηγαίνουν στο ίδιο, ιδιωτικό, πανάκριβο σχολείο με το γιο του Τζόνι Ντεπ!
Όχι και άσχημα για τον γιο μιας ελληνικής οικογένειας μεταναστών που ζούσαν από μια καφετέρια σε εργατική συνοικία του Σίδνεϊ.
«Οι ΗΠΑ», λέει, «ισοπεδώνουν τα πάντα. Η επιτυχία και τα χρήματα που κέρδισα στην Αυστραλία δεν σήμαιναν τίποτα εδώ. Έπρεπε να αρχίσω απ’ την αρχή. Πέρασα δύσκολες, μαύρες μέρες. Τα έπαιξα όλα για να πετύχω. Ήταν μια πρόκληση για μένα».
Σήμερα νοιώθει δικαιωμένος…

«Έμαθα πολλά στην Αμερική. Και έμαθα να είμαι και πολύ υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή μου», λέει ομολογώντας ότι κάποτε «ντρεπόταν».
Φυσικά, δεν αδιαφορεί για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και στην Αυστραλία. Την επισκέπτεται συχνά και φροντίζει «όλα να λειτουργούν ρολόϊ».
Ο ίδιος αποδίδει την επιτυχία του, πέρα από τη σκληρή εργασία του, και στην βασική φιλοσοφία του.
«Φτιάχνουμε προϊόντα για να κάνουμε την μέση, απλή γυναίκα να φαίνεται και να αισθάνεται σαν σταρ. Φτιάχνουμε προϊόντα για όλες τις ηλικίες και όχι μόνο για τις νέες. Προσέχουμε ξεχωριστά την προσωπικότητα κάθε γυναίκας», λέει.

http://neoskosmos.com/news/el/node/6040