Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12.3.10

Άσχημα νέα για τους Παπανδρέλληνες - Δεν καταργήθηκε η βίζα για τις ΗΠΑ

Α ρε Αβάπτιστε Παπατζή ! Τα δουλεύεις ψιλό γαζί τα πρόβατα . . .


http://deltio11.blogspot.com/2010/03/blog-post_9137.html

Άσχημα νέα για τους Παπανδρέλληνες. Δεν καταργήθηκε η βίζα για τις ΗΠΑ. Άλλαξε όνομα, και λέγεται «ηλεκτρονική εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια» - Ε Σ Τ Α.
Η «ΕΣΤΑ» εξασφαλίζει την άδεια να πραγματοποιήσετε το ταξίδι... Η είσοδος στις ΗΠΑ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... Η χοντρή κοροϊδία με την «κατάργηση» της βίζας :

Αποκλειστική είδηση του http://www.styx.gr
Του Κώστα Μπετινάκη

Αυτή η ξαφνική «αναβάθμιση» στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, μας έκανε εθνικά υπερήφανους. Για λίγο όμως.
Επειδή απάνω που είπαμε επιτέλους η φίλη σύμμαχος και «προστάτης», (με την κακή έννοια) έκανε μια φιλική κίνηση, η εντύπωση άλλαξε, με ανώμαλη προσγείωση !
Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από την αμερικανική πρεσβεία, έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους και ο νοών νοήτω :
Ποια είναι η αλήθεια;

«Για να ενισχυθεί η ασφάλεια των ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Visa Waiver, οι προϋποθέσεις για το ταξίδι χωρίς βίζα έχουν αυξηθεί. Οι υπήκοοι των χωρών του Προγράμματος Visa Waiver θα συνεχίσουν να πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας για να ταξιδέψουν χωρίς βίζα, όμως θα πρέπει να αποκτήσουν μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια πριν από το ταξίδι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στα πλαίσια του Προγράμματος Visa Waiver υποχρεούνται να έχουν μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια πριν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε αεροπορικώς είτε μέσω θαλάσσης. Ακόμα και βρέφη που δεν πληρώνουν εισιτήριο υποχρεούνται να έχουν μια εγκεκριμένη ταξιδιωτική άδεια, αν δεν είναι κάτοχοι βίζας.

Αν η ηλεκτρονική σας ταξιδιωτική άδεια εγκριθεί, η έγκριση αυτή τεκμηριώνει ότι πληροίτε τα κριτήρια καταλληλότητας για να ταξιδέψετε στις Η.Π.Α στο πλαίσιο του Προγράμματος Visa Waiver, όμως δεν εγγυάται ότι θα σας επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ηλεκτρονική αίτηση : Τέλος στην αναμονή για βίζα!»

Τί ακριβώς σημαίνει αυτό για αυτούς που ταξιδεύουν ; Όπως για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων, οι Έλληνες πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική. Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρησή σας, θα πρέπει να υποβάλλετε μια ηλεκτρονική αίτηση στην ακόλουθη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov.

Θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα για την Ηλεκτρονική Έγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβετε την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι σας έχει δοθεί η ESTA. Τυπώστε την έγκριση ESTA που θα λάβετε, σημειώστε τον αριθμό και προσκομίστε και τα δύο μαζί σας στο αεροδρόμιο αναχώρησης.
Το Πρόγραμμα Κατάργησης της Βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο Ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας B1/B2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Έχει ισχύ 2 ετών.

Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή δεν πληρείτε τις προϋποθέσεις, μπορείτε παρά ταύτα να κάνετε αίτηση για χορήγηση βίζας στην Πρεσβεία. Αν έχετε ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεστε την ESTA.

Σημειωτέον ότι, όπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν σας εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας

(http://athens.usembassy.gov) ή την ιστοσελίδα www.travel.state.gov για τους συνδέσμους στο DHS και στο ESTA

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.