Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17.3.10

Σκοπιανό: Ζητούν διευκρινίσεις για τα λεγόμενα του επιτρόπου

Διευκρινίσεις για τη χρήση του λεγόμενου «συνταγματικού ονόματος» των Σκοπίων από τον επίτροπο Διεύρυνσης κ. Fule σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ και ξεκάθαρη απάντηση στο εάν οι δηλώσεις αυτές συνιστούν και αλλαγή πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, έθεσαν με ερώτησή τους με προτεραιότητα προς την Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών κα Μαριέττα Γιαννάκου.
H επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών Μαριέττα Γιαννάκου.







Συγκεκριμένα, η Επιτροπή καλείται να ξεκαθαρίσει εάν οι προβληματικές δηλώσεις του κ. Fule, που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφωνημένα και ισχύοντα στην Ε.Ε. και την πρακτική του προκατόχου του, καθώς και με την αρχή της αλληλεγγύης προς τα κράτη-μέλη, βοηθούν ή εμποδίζουν και μάλιστα με τρόπο αντιπαραγωγικό τις εξελισσόμενες στο πλαίσιο του ΟΗΕ διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας.
Ερώτηση από ΛΑΟΣ
Ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Α. Χρυσανθακόπουλος κατέθεσε χθες επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, αναφορικά με τις εξελίξεις για τη διευθέτηση της ονομασίας των Σκοπίων.
Η ερώτηση αναφέρει: «Μετά τη συζήτηση στο Λευκό Οίκο και την πρόταση που υποβλήθηκε για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, δημιουργήθηκε βάσιμη ανησυχία στον Ελληνικό Λαό ότι θα υπάρξει κινητικότητα στο θέμα αυτό. Κατόπιν τούτου,
ερωτάται ο κ. υπουργός: Θα επιμείνει η κυβέρνηση σε λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», σε αντίθεση με τη διαφορετική απόφαση των πολιτικών αρχηγών, το 1992;». 


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1790465