Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9.3.10

Δημοκρατική Αναγέννηση: Θέσεις κρυστάλινες για την πατρίδα και τον λαό μας.


Όχι στο δικαίωμα ψήφου στους λαθρομετανάστες
Η  Δημοκρατική Αναγέννηση συμμετέχει με τα μέλη και τους φίλους τους  στη διαμαρτυρία για την ψήφιση νόμου  που  χορηγεί  δικαίωμα ψήφου  και μαζική ιθαγένεια στους ξένους  , κατά κανόνα λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να διαμαρτυρηθούν  μαζί μας ζητώντας την ματαίωση της ψήφισης.

Η συμφωνία με την Τουρκία, προσφέρει το Αιγαίο στους Τούρκους.
H  υπό εκκόλαψη  συμφωνία  Ελλάδας-Τουρκίας  (βλ. Kύρα ?Αδάμ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8/3/2010) για το Αιγαίο προσφέρει αμαχητί ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο, δηλαδή το ½  του Αρχιπελάγους στην Τουρκία , ικανοποιώντας μακροχρόνια διεκδίκησή της.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υπογραφή συμφωνίας που αποστρατικοποιεί τα νησιά  του Ανατολικού Αιγαίου  με την αφελή προσδοκία  να εκτονώσει την ένταση στην περιοχή ,  «κερδίζοντας» ταυτόχρονα  2 δισ ευρώ από την αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή και από την μείωση της δαπάνης των αναχαιτίσεων.
Το τίμημα του υποτιθέμενου κέρδους είναι βαρύτατο: Τα ελληνικά μαχητικά παύουν να  πετούν  πάνω από τα εθνικά εδάφη μας του Ανατολικού Αιγαίου εκτός σκοπών αεράμυνας.
Τυχόν τελειούμενη η  συμφωνία ικανοποιεί  προαιώνιο πόθο της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών μας..
Εννοείται ότι τα μαχητικά  αεροσκάφη χωρών του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών είναι ελεύθερα να πετούν .  Όπερ σημαίνει ότι η Τουρκία πιστή στην έκνομη   πρακτική της θα βαφτίσει νατοϊκά τα μαχητικά της και θα πραγματοποιεί αδίστακτα τις ασκήσεις της χωρίς φυσικά να καταθέτει σχέδια πτήσης.
Στην ουσία , εάν τελικώς υπογραφεί αυτή η συμφωνία  , θα  πρόκειται για άνευ όρων παράδοσή μας  στον εχθρό , ο οποίος κατά σύστημα δεν τηρεί ποτέ τα συμπεφωνημένα (όρα το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ , ή τη συμφωνία για επαναπροώθηση λαθρομεταναστών  Παπανδρέου-Τζεμ).
Είναι προφανής η ανάγκη ματαίωσης κάθε σκέψης για  υπογραφή συμφωνίας  που αποστρατικοποιεί τα νησιά μας , όταν μάλιστα η Στρατιά του Αιγαίου  βρίσκεται  ετοιμοπόλεμη απέναντι  στη Σμύρνη.

Δύσπιστοι στους Φράγκους και δώρα φερόντων?
Η  περισσή διαχυτικότητα στις δηλώσεις Σαρκοζύ αντίθετα προς την  παγερή  ψυχρόιτητα των δηλώσεων Μέρκελ αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας ότι οι ισχυροί της Ένωσης και της Ευρωζώνης κηδόμενοι των ιδίων τους συμφερόντων  θα θελήσουν να συγκροτήσουν επιτέλους ένα Μέτωπο κατά των διεθνών τοκογλύφων που έπληξαν βάναυσα κατ? επιλογήν την ελληνική οικονομία.
Ωστόσο  ακόμα και η ρητορική συμπαράσταση εκδηλώθηκε με ασύγνωστη καθυστέρηση και πάντως  αν όσα υπεσχέθη ο Γάλλος πρόεδρος υπέρ της Ευρωζώνης δεν εκδηλωθούν  «χθες» θα είναι πολύ αργά.
Το υποτιθέμενο ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας του ευρώ (όχι της Ελλάδος) ή πραγματώνεται αμελητί , ή αύριο θα είναι κατόπιν εορτής.
Δύσπιστοι έναντι των  «Φράγκων»  και  «δώρα φερόντων» ανησυχούμε για το πιθανό αντίτιμο της υποτιθέμενης στήριξής μας δηλαδή την αναγκαστική προμήθεια και πάλι υποβρυχίων που γέρνουν , ελικοπτέρων που δεν πετούν και λοιπών ελαττωματικών πανάκριβων αχρήστων συστημάτων.
Η ανάγκη αδιαπραγμάτευτης αξιοπρέπειας και εθνικής αποφασιστικότητας εκ μέρους του πρωθυπουργού της χώρας είιναι επιτακτική.