Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3.4.10

Τα σκάνδαλα βλάπτουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της Καθολικής Εκκλησίας


Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει τελείως την αξιοπιστία της, ύστερα από το κύμα σκανδάλων παιδεραστίας, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «The Times».

«Το ότι ένας θεσμός τόσο βαθιά ριζωμένος στη ζωή μιας κοινωνίας [...] χάνει ξαφνικά κάθε αξιοπιστία δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την Εκκλησία, αποτελεί πρόβλημα και για όλο τον λαό της Ιρλανδίας», δήλωσε ο Ρόουαν Γουίλιαμς σε συνέντευξη την οποία θα μεταδώσει την ερχόμενη εβδομάδα το BBC, και αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Ρόουαν Γουίλιαμς, πνευματικός ηγέτης των 70 εκατομμυρίων πιστών της Αγγλικανικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο, εκτιμά ότι το σκάνδαλο που πλήττει και την -καθολική- Εκκλησία της Ιρλανδίας, είναι ένας «κολοσσιαίος τραυματισμός».

«Συζητούσα πρόσφατα με έναν ιρλανδό φίλο μου, ο οποίος μού είπε ότι είναι πλέον δύσκολο σε ορισμένες περιοχές της Ιρλανδίας να κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο με το κολάρο του ιερέα», πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος.

Πρόσφατες εκθέσεις αποκάλυψαν ότι η ιρλανδική καθολική εκκλησία απέκρυπτε επί δεκαετίες σεξουαλικές κακοποιήσεις εκατοντάδων παιδιών από ιερείς.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.