Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20.4.10

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


Με την ευκαιρία της ειρηνικής επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Γενικός Πρόξενος Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλειος Μπορνόβας παρέθεσε, χθές βράδυ, δείπνο πρός τιμήν του.


Παρεκάθησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Ιεράρχες και κληρικοί των δύο Εκκλησιών και οι λαϊκοί συνοδοί του Αρχιεπισκόπου.Ο Γενικός Πρόξενος σε προσφώνησή του χαιρέτισε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή της παρουσίας του, για πρώτη φορα στον Οίκο της Ελλάδος, στο κτηριακό αυτό κόσμημα στο Πέρα, στο ιστορικό κέντρο της Πόλης. Ευχήθηκε επίσης στον Κύπριο Πρωθιεράρχη το ταξίδι του να έχει γόνιμους καρπούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς και σε ευοίωνο μέλλον, με δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Γενικό Πρόξενο για τη συμμετοχή του στη χαρά του Πατριαρχείου για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην Πόλη, και αναφέρθηκε στον σεβασμό και την αγάπη που εξεδήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατά την επίσκεψή του τώρα αλλά και ανέκαθεν προς την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.