Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15.4.10

Η ΟΝΝΕΔ σε επαγγελματικό επίπεδο λειτουργίας

Άξονας 2 - Η ΟΝΝΕΔ σε επαγγελματικό επίπεδο λειτουργίας




Ηλικίες 18 – 32. Οι μεγάλες μεταβολές σε κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο επιβάλλουν την αναδιάρθρωση της ΟΝΝΕΔ και την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα.


Η πολιτική που παράγει σήμερα περιέχει γενικότερα χαρακτηριστικά αλλά δεν είναι στοχευμένη σε ζητήματα όπως α) η επιμόρφωση ανέργων και νέων εργαζομένων, β) η μετεκπαίδευση τους, γ) η ανεργία των νέων, δ) οι προοπτικές απασχόλησης και ε) τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στους εργασιακούς τους χώρους. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να ενσωματώσει ομάδες εργασίας με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και διαφορετικές ανάγκες προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πλειοψηφία των αναγκών που απασχολούν τους νέους.



Στο επίπεδο αυτό λειτουργίας πρέπει να περιλαμβάνονται οι νέοι από 18-32 χρονών, είτε σπουδάζουν, είτε έχουν σπουδάσει, είτε έχουν βγει εξαρχής στον εργασιακό στίβο. Σε αρχική φάση η ΟΝΝΕΔ πρέπει να καταγράψει την εργασία των μελών της και να διαμορφώσει ομάδες εργασίας που θα κινηθούν προς την καταγραφή ζητημάτων, προβλημάτων και λύσεων για τους ανωτέρω τομείς. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας με παραταξιακούς γενικούς επαγγελματικούς φορείς (ΔΑΚΕ), με παρατάξεις επαγγελματικών φορέων (παρατάξεις εργαζομένων σε τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς κλπ), με τις παρατάξεις στα επαγγελματικά επιμελητήρια (οικονομικό επιμελητήριο, τεχνικό επιμελητήριο, ιατρικός σύλλογος, δικηγορικός σύλλογος και άλλα), με συντονιστικά όργανα συγκεκριμένων ομάδων (για παράδειγμα συμβασιούχοι και εργαζόμενοι σε stage) καθώς και με τις επιτροπές του κόμματος που ασχολούνται με αντίστοιχα ζητήματα.



Στόχος η δημιουργία ενός ιδεολογικού πλαισίου αλλά και η δημιουργία προγράμματος που μπορεί εν συνεχεία να γενικευτεί, αλλά και να αποτελέσει τη βάση για το πρόγραμμα του κόμματος. Οι νέοι πιο εύκολα επικοινωνούν, έχουν συχνά βαθύτερη γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και δεν έχουν αφομοιωθεί από το σύστημα ώστε να μην επιθυμούν την αλλαγή των εργασιακών τους συνθηκών. Με τον άξονα αυτό λύνεται και το σημαντικό πρόβλημα της απώλειας μελών και στελεχών από τη ΔΑΠ. Χιλιάδες ΔΑΠίτες αποφοιτούν κάθε χρόνο, αλλά η μέχρι σήμερα συμμετοχή τους στα πεπραγμένα της ΟΝΝΕΔ είναι μικρή συγκριτικά με τον αριθμό τους. Οι νέοι και η κοινωνία πρέπει να ξέρουν πως υπάρχει μία δυναμική παράταξη νέων έτοιμη να σταθεί στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να τους παρέχει τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε αυτήν προκειμένου να βελτιώσουν την εργασιακή τους ζωή.





Αποτελέσματα:



Χιλιάδες νέοι εργάζονται καθημερινά, συχνά σε αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστα χρήματα, σε συνεχώς διογκούμενα ωράρια. Οι νέοι αυτοί επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά, έχουν γνώμη και μάλιστα εμπεριστατωμένη, αλλά δεν διαθέτουν τον χρόνο να ασχοληθούν συστηματικά … τουλάχιστον όχι μαζικά. Στους νέους αυτούς πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μέσω της δημιουργίας του κατάλληλου πλαισίου να εκφράζουν συστηματικά τη γνώμη τους, να ενημερώνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αισθάνονται σημαντικοί για την παράταξη. Με τη σύνδεση με τους φορείς που αναφέρονται παραπάνω προωθείται η εξωστρέφεια της παράταξης, ενώ δίνεται και η δυνατότητα να ανοίξει ένας διάλογος για τη συμμετοχή των νέων σε επαγγελματικούς φορείς (να ενσωματωθούν οι νέοι στα ψηφοδέλτια παρατάξεων σε επιμελητήρια και επαγγελματικούς φορείς). Επιπλέον, η ΟΝΝΕΔ διαθέτοντας στελέχη σε πληθώρα επαγγελματικών χώρων και κλάδων, μπορεί με διαδραστικά μέσα (email, facebook, blogs, websites) να συλλέγει ιδέες, προβλήματα και ανάγκες, να διαμορφώνει θέσεις πολιτικού περιεχομένου και να τις προωθεί στο κόμμα. Τέλος, θα παράγονται αξιόμαχα και καταρτισμένα στελέχη σε επαγγελματικούς χώρους ή σωματεία που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από το κόμμα είτε στην εκφορά αντιπολιτευτικού λόγου είτε στην παραγωγή κυβερνητικού έργου.

Η νέα δομή της ΟΝΝΕΔ σε 4 βασικούς άξονες εδώ >> (http://www.kostasxatzis.gr)

Άξονας 1 - Τοπικό Επίπεδο λειτουργίας εδώ >> (http://www.kostasxatzis.gr/)


Δήλωση Κ. Χατζή
Ενημερώνω όλες τις φίλες και όλους τους φίλους μου ότι στο http://www.kostasxatzis.gr μπορούν όλοι να βρουν που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα έχει κάλπες.

Καταγγέλω τα, με απόκρυψη, παραπλανητικά τηλεφωνήματα, δήθεν εκ μέρους μου, που παραπληροφορούν τις νέες και τους νέους για τη διαδικασία των εκλογών.
Οι προβοκατόρικες ενέργειες εναντίον των εκλογών θα απαντηθούν σε 3 μέρες.
3 ημέρες έμειναν τη νίκη της ΟΝΝΕΔ.
Για την ΟΝΝΕΔ της ελπίδας!
Για μία ΟΝΝΕΔ που θα πάει ακόμη πιο ψηλά!