Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19.4.10

Η Ακαδημία Αθηνών τιμά τον Μακεδόνα Ευάγγελο Κωφό

Τον Μακεδόνα ιστορικό Ευάγγελο Κωφό, του οποίου το έργο εστιάζεται στα βαλκανικά θέματα και την ιστορία της Μακεδονίας, θα τιμήσει με Βραβείο η Ακαδημία Αθηνών, κατά την πανηγυρική συνεδρία της για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

 
Ο Ευάγγελος Κωφός, ο οποίος έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών άλλες δύο φορές στο παρελθόν για δύο βιβλία του, υπήρξε Πρεσβευτής Εμπειρογνώμων για βαλκανικά θέματα στο υπουργείο Εξωτερικών μέχρι το 1995. Στη συνέχεια προσκλήθηκε επισκέπτης καθηγητής στο Brasenose College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Κέντρου Ερευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, καθώς και της τιμητικής επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Εχει στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό βιβλίων για την ιστορία και τις σύγχρονες εξελίξεις των Βαλκανίων, ιδιαίτερα της Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει τα:....

 «Μακεδονικές ταυτότητες στον χρόνο, «Ιστορία της Μακεδονίας από τα προϊστορικά χρόνια ως το 1912», «Αθήνα - Σκόπια», «Η Ελλάδα και το ανατολικό ζήτημα 1875-1881», «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον εικοστό αιώνα» κ.ά.
Στην ίδια τελετή, την Τρίτη, 23 του μηνός, στις 7 μ.μ., θα δοθεί και το βραβείο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου στον Πέτρο Α. Γεωργαντζή για το βιβλίο του «Συμβολή στην εκκλησιαστική ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου». Ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Πετράκος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Η προστασία των αρχαιοτήτων επί Καποδίστρια».



Ακρίτας

Πηγή:Έθνος