Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26.5.10

ΚΘΒΕ-ΣΦΗΝΑ : ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΦΗΝΑΣ

ΛΑΪΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

- Τι είναι όλοι αυτοί;
- άνεργοι;
- Από την τηλεόραση; Διαμαρτύρονται για την ακρίβεια….
- Από σχολείο είναι;
- Μπα… κάτι άλλο κάνουν
- Ελάτε κι από δω παιδιά….
- Να ψωνίζανε κιόλας……………

Αυτά είναι κάποια απ’ τα σχόλια των ανθρώπων που ενώ ψώνιζαν αμέριμνοι το πρωί της Τετάρτης 19 Μαΐου, απ’ τη Λαϊκή της Αγ. Βαρβάρας στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, έγιναν θεατές ενός ιδιότυπου μιούζικάλ που οργάνωσε η Σφήνα σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του Χώρου Δράσης και τους αιφνιδίασε ευχάριστα.

Πάνω από 100 σφηνάνθρωποι (μέλη της Σφήνας και σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ), ντυμένοι με κοστούμια απ’ το βεστιάριο του ΚΘΒΕ πήραν μέρος στα «Λαϊκά Δρώμενα», ένα μιούζικαλ υψηλής αισθητικής που διαδραματίστηκε με πολύ κέφι στη Λαϊκή Αγορά της Αγ. Βαρβάρας και ξάφνιασε με την ευστοχία με την οποία σχολίαζε τα γεγονότα της καθημερινότητάς μας.

«Λαϊκή, λαϊκή πώς μπήκε η ακρίβεια σαν Σφήνα στη ζωή
Λαϊκή, λαϊκή έλα ν αγαπηθούμε πάλι από την αρχή!»


Το ρεφρέν του τραγουδιού που τραγουδούσαν τα μέλη της Σφήνας περνώντας ανάμεσα σε πάγκους με ζαρζαβατικά και φρούτα έδινε αφορμή για ποικίλα σχόλια και χειροκροτήματα απ’ όσους βρέθηκαν εκεί. Δημιουργοί του τραγουδιού ο Δημήτρης Μπασλάμ που έγραψε τη μουσική και οι Ελενα Δεμίρη και Αγγελική Κίτρινη που έγραψαν τους στίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.