Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.6.10

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΙΛΛΙΝΟΙΣ «Η ΕΝΩΣΗ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ



Το Σικάγο επισκέφθηκε η Παγκόσμια Γραμματέας του ΣΑΕ κ. Όλγα Σαραντοπούλου προσκεκλημένη της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και Καναδά, για να παραστεί στις εργασίες του 64ου Συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε από τις 28-30 Μαΐου στο Σικάγο.



Κατά την βραχεία παραμονή της στην πόλη μας, έτυχε θερμής υποδοχής από τις οργανώσεις της περιοχής μας και εκτός του Συνεδρίου στο οποίο παρεβρέθηκε και έδωσε χαιρετισμό, προσκλήθηκε για να τιμηθεί και από άλλους οργανισμούς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, γύρω από το ΣΑΕ και θέματα που απασχολούν την Ομογένεια.



Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Οργανώσεων του Ιλλινόις «Η ΕΝΩΣΗ», την Κυριακή 30 Μαΐου το βράδυ, παρέθεσε επίσημο δείπνο, προς τιμή της, στο εστιατόριο ΠΑΡΘΕΝΩΝ στην ελληνική γειτονιά της Χάλστεντ στο οποίο παρεβρέθηκαν τα μέλη του Δ. Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και αξιωματούχοι συλλόγων.



Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Γεωργακόπουλος, καλωσόρισε την κ. Όλγα Σαραντοπούλου και την ευχαρίστησε για την τιμητική της παρουσία. Επίσης εξέφρασε τη λύπη του, για την απραξία και την πολεμική του ΣΑΕ Αμερικής, στην Ομοσπονδία, αλλά και στην απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να μην αποσπάσει εκπαιδευτικούς το 2010-11, και στην ανάκληση κάποιων εκπαιδευτικών που έχουν κλείσει 3ετία, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές του Υπουργείου, αφελληνιστικές και λάθος επιλογή και απόφαση.



Στη συνέχεια, παρακάλεσε την κ. Σαραντοπούλου να ενημερώσει την Ομοσπονδία, γύρω από τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Παγκόσμιου ΣΑΕ.



Το λόγο πήραν οι αξιωματούχοι και τα μέλη του Δ. Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πολιτική απαξίωσης του ΣΑΕ Αμερικής, και όπως λειτουργεί σήμερα, που σπαταλούνται χιλιάδες δολλάρια, δεν προσφέρει ουδένα έργο, αλλά απεναντίας δημιουργεί προβλήματα στην οργανωμένη Ομογένεια και έχει χάσει την εμπιστοσύνη της και τη στήριξή της προς αυτό και για την ανάγκη της λειτουργίας του ΣΑΕ σε νέα βάση, να το απενεργοποιήσει πάραυτα, και τα χρήματα να τα διαθέσει για εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς, για να «πιάσουν τόπο». Επίσης έψεξαν την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάκληση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.



Στη συνέχεια η κ. Όλγα Σαραντοπούλου ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και αναφέρθηκε στη λειτουργία του παγκόσμιου ΣΑΕ και κατέληξε ότι το ΣΑΕ για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις και οι απόψεις της βάσης, για να υπάρχει δημιουργικό και εθνικό έργο και να φθάνουν οι προβληματισμοί στα ανώτερα όργανα της πατρίδας. Όσο για το θέμα των αποσπασμένων, είπε ότι το θεωρεί το πιο σημαντικό που θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να το δει, ως εθνικό θέμα και ότι η γλώσσα είναι η ταυτότητά μας που θα πρέπει να τη διατηρήσουμε με κάθε θυσία.



Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος του ΣΑΕ, ήρθε σε επαφή και συζήτησε με την Ομοσπονδία μας, την οργανωμένη Ομογένεια, και οι εντυπώσεις υπήρξαν άριστες, καθότι διακρίναμε στο πρόσωπο της κ. Όλγας Σαραντοπούλου, έναν άνθρωπο με ορθολογισμό, πηγαία αγάπη για τον απόδημο ελληνισμό και ειλικρίνεια, σοβαρότητα και ήθος, που κέρδισε την εμπιστοσύνη, την αγάπη μας και την υποστηριξή μας.



Πιστεύουμε ότι το ΣΑΕ χρειάζεται ανθρώπους του ήθους και του ύψους της κ. Όλγας Σαραντοπούλου, για να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον του Απόδημου Ελληνισμού και να λειτουργήσει δημιουργικά και δημοκρατικά και όχι αυταρχικά.





--

HELLENIC AFFAIRS FORUM

http://groups.google.gr/group/hellenic-affairs-forum

hellenic-affairs-forum+owner@googlegroups.com