Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2.6.10

Πολιτικός ζητά να απαγορευτεί η είσοδος του Κατ Στίβενς στην Αυστραλία



Ο γερουσιαστής της Βικτώριας, Peter Cavanaugh, ζητά από τις αυστραλιανές Αρχές να απαγορεύσουν την είσοδο του ελληνικής καταγωγής τραγουδιστή, Γιουσούφ Ισλάμ (φώτο), ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως Κατ Στίβενς, στην Αυστραλία, λόγω δηλώσεων του καλλιτέχνη που αφορούσαν τον γνωστό λογοτέχνη Σάλμαν Ρούσντι.

Ο Κατ Στίβενς, πρώην Δημήτρης Γεωργίου, που άλλαξε το όνομά του για τρίτη φορά όταν ασπάστηκε το Ισλάμ, είχε στο παρελθόν αφήσει να εννοηθεί ότι στηρίζει το θρησκευτικό διάταγμα του Αγιαταλάχ Χομεϊνί, σύμφωνα με το οποίο ο Ρούσντι βλαστήμησε κατά του Αλλάχ στο μυθιστόρημα του «Οι Σατανικοί Στίχοι» και οι μουσουλμάνοι πρέπει να τον σκοτώσουν.

Ο Στίβενς ανακάλεσε οποιοδήποτε σχόλιο είχε κάνει τότε, λέγοντας ότι αστειευόταν, αλλά, όπως φαίνεται, ο κ Cavanaugh δεν τον πολυπίστεψε και ζητά τώρα ο καλλιτέχνης να επαναλάβει την «δήλωση μετανοίας» προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία.

Να αναφέρουμε ότι ο Κατ Στίβενς αναμένεται να φτάσει στην χώρα την επόμενη εβδομάδα και πρόκειται να εμφανιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας με πρώτη την Πέρθη στις 10 Ιουνίου.

Νέος Κόσμος