Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7.7.10

NASA: απολύονται χίλιοι εργαζόμενοι

Ιούλιος 7, 2010

Ο κύριος εταίρος της διαστημικής υπηρεσίας της NASA, η εταιρία United Space Alliance, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου χίλιους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν το 15% του συνόλου των εργαζομένων σε αυτήν.

Βασικός λόγος για την απόφαση αυτή είναι ότι με παλαιότερη απόφαση του αμερικανού προέδρου, Ομπάμα, η αμερικανική κυβέρνηση θα παύσει να χρηματοδοτεί τη NASA, το ενδιαφέρον της οποίας πρέπει να απεγκλωβιστεί από το διάστημα και να ‘προσγειωθεί’ στην διερεύνηση της  κλιματικής αλλαγής της γης.

Πάντως, πριν από το τελικό κλείσιμο του προγραμματισμένου έργου της, η NASA, θα πραγματοποιήσει μόνο δύο διαστημικά ταξίδια κατά τη διάρκεια του 2011.

Η κατάργηση των θέσεων εργασίας στο διαστημικό κέντρο είναι αποκλειστική απόφαση της United Space Alliance, η οποία εκτίμησε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ετήσιο υπέρογκο κόστος της διαστημικής εταιρίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της NASA κατευθύνεται, ήδη, στη δημιουργία μικρότερων εταιριών που θα μπορούσαν οικονομικότερα και πιο ευέλικτα να συνεχίσουν το διερευνητικό διαστημικό τους πρόγραμμα.