Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13.8.10

Νέο ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Η νέα ιπτάμενη συσκευή των Ρώσων εκπονητών είναι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κάθετης απογείωσης «Air-250». Η νέα συσκευή έχει βάρος 4 κιλά, μπορεί να απογειώνεται ακόμα και από το χέρι ή από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.


Επίσης μπορεί να εκτελεί κατασκοπευτικές πτήσεις σε δυσπρόσιτους τόπους, - λέει ο Γεν. Διευθυντής της εταιρίας «Air Group» Αλεξέι Αράβιν:

«Μπορεί να έχει καθορισμένη ημερήσια διαδρομή παρακολούθησης. Και χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπου απογειώνεται, προσδιορίζει τις εστίες φωτιάς ή εκτάκτων καταστάσεων. Όλες οι πληροφορίες μεταδίδονται στον πίνακα διεύθυνσης.

Προς το παρόν το πειραματικό δείγμα πετά όχι πάνω από τα δάση, αλλά πάνω από τα στρώματα του γυμναστηρίου, ώστε σε περίπτωση πτώσης να μη σπάσει. Όταν οι δοκιμές ολοκληρωθούν, η συσκευή θα μπορεί να ανεβαίνει σε ύψος περίπου 4 χλμ., να πετά σε στενόχωρες ορεινές συνθήκες, σε χαράδρες και να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 150 χλμ. την ώρα», είπε συνεχίζοντας ο Αλεξέι Αράβιν.

«Λόγω του ότι η συσκευή δεν έχει έλικες, που μπορεί να σπάσουν ή να προξενήσουν ζημιά σε οποιονδήποτε, μπορεί να εισέρχεται ιπτάμενη μέσα σε παράθυρα και να εργάζεται σε περιορισμένο χώρο».

Σ΄ αυτό το «ιπτάμενο κουβά» μπορεί να εγκατασταθεί ολόκληρο σύστημα εξοπλισμού - από βιντεοκάμερες έως τους αναμεταδότες επικοινωνίας, ή τα ρομπότ με χερούλι για τη λήψη νερού ή χώματος. Σύμφωνα με δηλώσεις των δημιουργών του, για το τέκνο τους ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον το Υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Το φθινόπωρο το «Air-250» θα δοκιμαστεί σε υπαίθριο χώρο και θα επιδειχτούν όλες οι δυνατότητές του.