Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23.9.10

Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου


Mε το μήνυμα "η Ψυχή στο Δρόμο" εγκαινιάζει τις παραστάσεις του το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων.

Περισσότερες από 40 ελληνικές ομάδες και τουλάχιστον επτά από το εξωτερικό θα πλαισιώσουν τις γιορτές που θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης των Αθηνών σε ένα πραγματικό κύτταρο τέχνης , δημιουργίας και έκφρασης.

Τα θεατρικά σχήματα θα συνοδεύσουν και 200 καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο που θα παίζουν, θα τραγουδούν , θα μιμούνται, θα κάνουν ακροβατικά και ζογλερικά κόλπα από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου. Από το Καλλιμάρμαρο, όπου θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην οδό Ερμού, στην πλατεία Καπνικαρέας, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου , στην πλατεία του Θησείου , του Κεραμικού και του Αγίου Θωμά.



Η κάθε ομάδα θα δώσει 3-6 παραστάσεις γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον 60 δρώμενα μουσικά και θεατρικά θα εκτυλίσσονται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν θα το πράξουν αφιλοκερδώς καθώς δεν υπάρχουν καθόλου χρηματοδοτήσεις. Ο δήμος της Αθήνας (υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται το φεστιβάλ) θα συνδράμει μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι. Πάντως οι διοργανωτές και ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Ν. Χατζηπαππάς ευελπιστούν ότι τελικώς (έστω και εκ των υστέρων) τα χρήματα θα δοθούν από το υπουργείο Πολιτισμού και τον ΟΠΑΠ.