Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3.9.10

Θα σκοτώσουν πάλι δελφίνια

Το νερό στο Ταϊτζί θα βαφτεί και φέτος κόκκινο από το αίµα των δελφινιών. Απτόητοι από τη διεθνή κατακραυγή, οι ψαράδες του ιαπωνικού αυτού χωριού βγήκαν και πάλι στη θάλασσα για να σκοτώσουν τα δελφίνια.


Παρόλο που η σφαγή στο ιαπωνικό αυτό ψαροχώρι έγινε γνωστή προκαλώντας φρίκη σ’ όλον τον κόσµο χάρη στο βραβευµένο µε Όσκαρ ντοκιµαντέρ «Τhe Cove» (Ο κόλπος των δελφινιών) του Ελληνοαµερικανού Λούι Ψυχογιού, οι Γιαπωνέζοι δεν λένε να τη σταµατήσουν. Το κυνήγι των δελφινιών αρχίζει κάθε χρόνο την 1η Σεπτεµβρίου στο Ταϊτζί και θα πραγµατοποιηθεί και φέτος, όπως ανακοίνωσε µία αλιευτική οργάνωση, αν και την Τετάρτη τα αλιευτικά επέστρεψαν άδεια.

Δέχθηκε απειλές

Ο πρωταγωνιστής του «Τhe Cove» βρίσκεται στην Ιαπωνία για να διαµαρτυρηθεί, όµως αναγκάστηκε να µαταιώσει την επίσκεψή του στον τόπο της σφαγής λόγω των απειλών που δέχθηκε από µία υπερεθνικιστική οργάνωση. Αντί λοιπόν να πάει στο Ταϊτζί, ο Ρικ Ο’ Μπαρι, ο οποίος εκπαίδευε τα δελφίνια της τηλεοπτικής σειράς «Φλίπερ» στη δεκαετία του 1960, παρέθεσε την Τετάρτη δεξίωση σε περίπου 100 φιλόζωους σε ξενοδοχείο του Τόκιο. Και σήµερα, συνοδεία αστυνοµικών για την ασφάλειά του, θα επιδώσει στην αµερικανική πρεσβεία µία αίτηση υπογεγραµµένη από 1,7 εκατοµµύριο ανθρώπους από 155 χώρες, οι οποίοι ζητούν να σταµατήσει το βάρβαρο αυτό κυνήγι. Σχεδίαζε αρχικά να την επιδώσει στο ιαπωνικό Υπουργείο Αλιείας, όµως θα το αποφύγει, κατόπιν συστάσεως της ιαπωνικής Αστυνοµίας...

Ο 70χρονος Ο’ Μπάρι και άλλοι οικολόγοι είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν το Ταϊτζί την εποχή του κυνηγιού των δελφινιών για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην άσπλαχνη σφαγή των θηλαστικών αυτών, που είναι από τα πλέον ευφυή του ζωικού βασιλείου.

Βάρβαρο έθιμο

Το Ταϊτζί έχει πληθυσµό 3.500 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους υπεραµύνονται της σφαγής των δελφινιών υποστηρίζοντας ότι αφενός ανήκει στην παράδοσή τους και, αφετέρου, τους εξασφαλίζει τα προς το ζην. Στο παρελθόν, µερικά από τα δελφίνια που συλλάµβαναν τα πωλούσαν σε ενυδρεία, ενώ άλλα τα έτρωγαν ή πωλούσαν το κρέας τους. Η ιαπωνική κυβέρνηση επιτρέπει το κυνήγι περίπου 20.000 δελφινιών το χρόνο και υποστηρίζει ότι η σφαγή τους, όπως και η σφαγή των φαλαινών, δεν διαφέρει από την εκτροφή των αγελάδων και των χοίρων που προορίζονται για σφαγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.