Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2.10.10

Φιλόδοξα ρωσικά σχέδια για διαστημικό ‘ξενώνα’ …


Οκτώβριος 2, 2010



Η ρωσική εταιρεία ‘Ορμπιταλ Τεχνόλοτζις’ -„Орбитал технолоџис“, ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά της, να δημιουργήσει διαστημικό ξενοδοχείο για πλούσιους τουρίστες, ανακοίνωσε ο οργανισμός Rihanna Novosti.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε, το ξενοδοχείο θα προσφέρει τέσσερα δωμάτια με άνετους εσωτερικούς χώρους, ενώ από τα παράθυρα οι ταξιδευτές του διαστήματος, θα μπορούν να βλέπουν τη Γη.

Ο ‘Ξενώνας’ του διαστήματος θα μπει σε τροχιά το 2016.

Η εταιρεία αυτή, για τη μεταφορά των επισκεπτών του διαστήματος θα χρησιμοποιεί για τη μεταφορά τους, τα διαστημόπλοια ‘Soyuz’ τα οποία θα εκτοξεύονται από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Μπαϊκονούρ.

«Προγραμματίζουμε τη δημιουργία ενός άνετου χώρου μέσα στον ‘διαστημικό ξενώνα’ που θα είναι διαφορετικός από τους συνηθισμένους χώρους των αστροναυτών» δήλωσε ο Σεργκέι Κοστένκο, επικεφαλής της εταιρίας ‘Orbital Technologies’, πρόσθεσε μάλιστα ότι τον ξενώνα θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν ιδιωτικές εταιρείες που στοχεύουν σε έρευνα του διαστήματος, για τη μεταφορά σε αυτό τους επιστήμονές τους.

Ο ‘διαστημικός ξενώνας’ κατ’ αρχήν σχεδιάζεται με ένα μέγεθος 706 κυβικών μέτρων, θα περιλαμβάνει τέσσερα δωμάτια τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως επτά άτομα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος, τα φαγητά τα οποία θα προσφέρονται, θα είναι ανωτάτου επιπέδου από εξειδικευμένο ‘σεφ’ που θα συνδυάζει τις απαιτήσεις των επισκεπτών με τις γευστικές συνήθειες της χώρας από την οποία προέρχονται.

Το πρόγραμμα, ήδη, έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από ρώσους και αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι αναγνώρισαν την οικονομική βιωσιμότητα του έργου και υποσχέθηκαν δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η Ρωσία θα διαθέσει τόσα μεγάλα κεφάλαια για ένα αμφίβολης σημασίας έργο;» εξέφρασε δημόσια την απορία του, ο Τζιμ Όμπεργκ, σύμβουλος στο χώρο βάσης του ‘Χιούστον’ στις ΗΠΑ.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται κάτι τέτοιο παγκοσμίως. Προηγήθηκε η Ισπανία το 2009, που ανακοίνωσε την κατασκευή του”Galastic”, ενός ταξιδιωτικού θέρετρου που θα μπορούσε να δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες, από το 2012, και οι αμερικανοί από το 2007 είχαν ξεκινήσει με επιτυχία το ‘Genesis 2’ ένα διαστημικό σκάφος με μίνι εγκαταστάσεις επισκεπτών.

Κόσμος-Γιῶργος Ἐχέδωρος