Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20.10.10

Κρύβεται στο Πακιστάν ο Μπιν Λάντεν;

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο υπαρχηγός του Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι πιστεύεται πως κρύβονται σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλον, σε σπίτια στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του ΝΑΤΟ. "Κανείς από τα μέλη την Αλ Κάιντα δεν μένει σε σπηλιά", δήλωσε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.



"Αντιθέτως, η ηγεσία της Αλ Κάιντα πιστεύουμε πως ζει ιδιαιτέρως άνετα, οι ντόπιοι κάτοικοι τούς προστατεύουν, ακόμη και μέλη των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών", πρόσθεσε.

Το Πακιστάν έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι προστατεύει μέλη της Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν Ρεχμάν Μαλίκ, στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί ψευδείς όλες οι πληροφορίες για τον τόπο διαμονής και παραμονής της ηγεσίας της Αλ Κάιντα. Επίσης, πρόσθεσε, εάν κάποιος διαθέτει έγκυρες πληροφορίες, καλό θα ήταν να τις μοιραστεί με την πακιστανική κυβέρνηση και τις Αρχές της χώρας, προκειμένου να συλληφθεί "το επικίνδυνο δίδυμο".

Καταδικάστηκε πυροτεχνουργός της Αλ Κάιντα

Στο μεταξύ, το ειδικό δικαστήριο τρομοκρατικών υποθέσεων στη Σαναά καταδίκασε χθες σε θάνατο έναν Υεμενίτη, με την κατηγορία ότι εργαζόταν ως πυροτεχνουργός της Αλ-Κάιντα. Μόλις άκουσε την ετυμηγορία, ο κατηγορούμενος Σαλέχ αλ-Σαούχ, που θεωρείται "ένα από τα πλέον επικίνδυνα στοιχεία της Αλ-Κάιντα" στην Υεμένη, φώναξε: "Το τέλος σας πλησιάζει".

Ο Σαλέχ αλ-Σαούχ, που κατεζητείτο από το 2008 και συνελήφθη στις 30 Ιανουαρίου 2010, ομολόγησε ότι συμμετείχε σε επτά δολοφονικές επιθέσεις της Αλ-Κάιντα.


η σημερινή