Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25.10.10

Δηλώσεις Νταβούτογλου για Χάλκη

“Το θέμα είναι να βρεθεί λύση στο πλαίσιο των νόμων και του συντάγματος της Τουρκίας και εργαζόμαστε σοβαρά προς αυτή την κατεύθυνση” είπε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απαντώντας σε ερώτηση για το αν το υπουργείο του εργάζεται για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

Μετά τη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης επίτροπο της ΕΕ Στέφαν Φούλε, ο Νταβούτογλου προέβη σε δηλώσεις.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το υπουργείο του εργάζεται σχετικά με το θέμα της σχολής το οποίο, παρατήρησε ο δημοσιογράφος, τέθηκε κατά την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ο Νταβούτογλου είπε ότι κατά τη συνομιλία στην Αθήνα οι δύο πλευρές “συζήτησαν όλα τα κοινά ζητήματα, από το Αιγαίο και τις μειονότητες, μέχρι τις θεωρήσεις στην ΕΕ, το Κυπριακό και άλλα περιφερειακά θέματα, περιλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής”.
Ο τούρκος υπουργός επεσήμανε ότι “αμφότερες οι χώρες έχουν λάβει την απόφαση να προβούν, από πλευράς θεμελιωδών, οικουμενικών αξιών και σταθερών της ΕΕ, στα αναγκαία βήματα για τις μειονότητες τις οποίες θεωρούν πολίτες τους”.
 Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Σχολή, ο Φούλε είπε ότι οι συνομιλίες με την Τουρκία “εξελίσσονται με κύριο σημείο τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Η Θεολογική Σχολή εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό. Σε περίπτωση που γίνουν θετικά βήματα στο θέμα αυτό, η αντίδρασή μας θα είναι θετική.
 Σε λίγο διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει το θέμα της διεύρυνσης και θα τεθούν το ζήτημα της Σχολής και άλλα παρόμοια”.Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.