Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21.11.10

Θα χρησιμοποιούμε ακόμη 130 χρόνια το πετρέλαιο


Η ανθρωπότητα θα χρειαζόταν τουλάχιστον 130 χρόνια για να αντικαταστήσει πλήρως το πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου με νέες μορφές εναλλακτικών πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν εμπειρογνώμονες του πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνιας, όπως μετέδωσε το Itar Tass, επικαλούμενο το BBC.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αλλαγή της βασικής μορφής ενέργειας θα συμβεί περί το 2140 και όχι το 2040, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από τους εμπειρογνώμονες.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις βασίζονται σε μαθηματικά μοντέλα που λαμβάνουν υπόψη την ανάπτυξη της τεχνολογίας, την παραγωγή και εφαρμογή των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Η καθυστέρηση στην υιοθέτηση των νέων ενεργειακών μεθόδων για την παραγωγή ενέργειας, επισημαίνουν οι καθηγητές του πανεπιστημίου, αυξάνουν την απειλή των καταστροφικών συνεπειών του πετρελαίου και των προϊόντων του.

Κόσμος-Γιῶργος Ἐχέδωρος

2 σχόλια:

  1. Αφού για ένα λίτρο στο βενζινάδικο έχουν ξοδευτεί 5-6 λίτρα για άντληση-καθαρισμό-μεταφορά, δε θα μπορεί για πολύ ακόμα το ιερατείο να καθυστερήσει την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του, αφού οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ στηρίζονται και αυτές στο ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ,που ήδη ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Collapse, με υπότιτλους στα ελληνικά:
    http://dotsub.com/view/7b5c24b7-ecf4-4fc3-86f1-baaf03f78191

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.