Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2.12.10

«Φωτιές» ανάβει κυπριακός χάρτης με το παράνομο «Ercan»


Λευκωσία:
Αντιδράσεις προκάλεσε η κυκλοφορία τουριστικού χάρτη της Κύπρου, στον οποίο εμφανίζονται παράνομα αεροδρόμια και κατεχόμενα λιμάνια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως εμφανίζονται και τα νόμιμα αεροδρόμια και λιμάνια στις ελεύθερες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο χάρτης, ο οποίος εκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο με την ονομασία «ΔΩΡΙΚΟΣ», εμφανίζει με έντονο τρόπο τα παράνομα αεροδρόμια Τύμπου, Λευκονοίκου και Κιουμουρτζού στα κατεχόμενα. Για το αεροδρόμιο Τύμπου, εξάλλου, χρησιμοποιείται η ονομασία «Ercan».

Από τα λιμάνια Κερύνειας και Αμμοχώστου εμφανίζονται ακτοπλοϊκές γραμμές οι οποίες καταλήγουν σε λιμάνια της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι τα λιμάνια αυτά θεωρούνται κλειστά από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο υπεύθυνος για τους χάρτες της εταιρείας «ΔΩΡΙΚΟΣ», Γιώργος Καραχασάνης, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Φ», ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος χάρτης παρουσιάζει στην Τύμπου την ύπαρξη αεροδρομίου, όμως πουθενά δεν αναφέρεται ότι «αυτό είναι νόμιμο». Αντίθετα, όπως είπε, αναφέρεται στο χάρτη ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι κατεχόμενη.

«Δεν είναι παρανομία ότι εμφανίζεται ένα αεροδρόμιο ή ένα λιμάνι στο χάρτη. Παρανομία είναι ότι έχει καταληφθεί η μισή Κύπρος από τους Τούρκους», τόνισε.

Όπως ανέφερε, το χάρτη τον έχει ετοιμάσει συγκεκριμένη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται και ο ίδιος είναι εκδότης του.
«Το αεροδρόμιο Λευκωσίας για παράδειγμα, εμφανίζεται στο ακριβές σημείο όπου βρίσκεται, δηλαδή στη νεκρή ζώνη και αναφέρεται ότι είναι κλειστό», τονίζει.
«Ο χάρτης είναι τουριστικός και περιέχει πληροφορίες που τοποθετήθηκαν σε αυτόν για να διευκολυνθεί ο τουρίστας. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική προέκταση πίσω από την πράξη μας αυτή», είπε.



Από το σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»