Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.12.10

Ρωσία: «Φούσκα» η ανακάλυψη της NASA για εξωγήινα βακτηρίδια

"Φούσκα" της NASA για εξωγήινα βακτήρια, υποστηρίζουν οι Ρώσοι.
Δεκέμβριος 10, 2010.

Η ‘συγκλονιστική’ ανακάλυψη της διαστημικής υπηρεσίας της NASA, για βακτήριο που είναι εξωγήινης προέλευσης, δεν είναι παρά μια «φούσκα» των αμερικανών επιστημόνων, ισχυρίζεται το Ινστιτούτο Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ‘Interfax’.

“Πιστεύω ότι η δήλωση από τη NASA, για ανακάλυψη του εξωγήινου βακτηρίου πρόκειται για ένα πρόωρο συμπέρασμα το οποίο δεν βασίζεται πουθενά. Δεν υπάρχει τίποτε το εξωγήινο σε αυτό το βακτήριο» δήλωσε η επικεφαλής του Εργαστηρίου του Ινστιτούτου, Ναταλία Νοβίκοφ.

Σύμφωνα με τη ρωσίδα ερευνήτρια, η NASA δεν διαπίστωσε ότι το βακτήριο αυτό που δημοσιοποίησε είναι πράγματι εξωγήινης προέλευσης, αλλά το …φαντάστηκε.

«Στη Γη υπάρχουν πολλά διαφορετικά βακτήρια που μπορούν να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν στις πιο ακραίες συνθήκες. Μπορούν ακόμη να απορροφήσουν και κυανιούχο κάλιο. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά τα οποία απορροφούν μια μεγάλη ποικιλία ουσιών. Χιλιάδες είδη βακτηρίων υπάρχουν τα οποία είναι ακόμη άγνωστα σε εμάς. Η εύρεση ενός, το οποίο απορροφά ουσίες διαφορετικές από τα άλλα, δεν προϋποθέτει εξωγήινη προέλευση», δήλωσε η Νοβίκοφ.

Κόσμος-Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.