Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31.1.11

Απειλή της Γης από αστεροειδή το …2036


Ιανουάριος 31, 2011.

Στις 13 Απριλίου του 2036 υπάρχει πιθανότητα ο αστεροειδής Apophis να συγκρουστεί με τη Γη.
Η πληροφορία αυτή, δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Μόσχα, από τον καθηγητή Διαστημικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, Λεονίντ Σοκόλοφ.

«Στις 13 Απριλίου του 2029 ο Apophis θα προσεγγίσει τη Γη σε απόσταση περίπου 37.000 με 38.000 μίλια. Αλλά θα μπορούσε να συγκρουστεί με τη Γη στις 13 Απριλίου του 2036», δήλωσε ο Σοκόλοφ.

Άλλοι ερευνητές καθώς και εμπειρογνώμονες του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, πιστεύουν ότι μια τέτοια εκδοχή είναι μάλλον απίθανη.

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου 2004 και πήρε την ονομασία Απόφις, από τον θεό του κακού της αιγυπτιακής μυθολογίας. Έχει διάμετρο μόνον 270 μέτρα και ακολουθεί μία τροχιά παραπλήσια της Γης.

Όταν εντοπίστηκε, το 2004, οι αστρονόμοι θεώρησαν ότι ο Απόφις θα πέσει στη Γη το 2029 και σε μια τέτοια περίπτωση θα απελευθερώνονταν ενέργεια ίση με την έκρηξη 34 πυρηνικών βομβών ‘μεγέθους Χιροσίμας’. Στη συνέχεια, οι ερευνητές έβαλαν σε ηλεκτρονική διάταξη την πορεία του αστεροειδούς και διαπίστωσαν ότι μια τέτοια πιθανότητα δεν υπήρχε, εντούτοις δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής σύγκρουσης.

Η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA), έχει εντοπίσει, όπως αναφέρθηκε από τον καθηγητή Σοκόλοφ, έντεκα μεγάλα αντικείμενα στο διάστημα που ενέχουν κινδύνους για τη Γη. Τέσσερις τέτοιες πιθανότητες, σύγκρουσης αστεροειδών με τη Γη, υπάρχουν για τον εικοστό πρώτο αιώνα και μάλιστα πριν από το 2050.Κόσμος-Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.