Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.2.11

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2 ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ ΚΑΙ ΜΙΛΛΕΤ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΤΥΠΟ

Καμία ποινή, λογοκρισία και πίεση δεν πρέπει να αποτελέσει όχημα εξαφάνισης….
Οι αγωγές που υπέβαλε μια Ελληνίδα δασκάλα σε βάρος της εφημερίδας Γκιουντέμ που βγαίνει στην Κομοτηνή και σε βάρος της εφημερίδας Μιλλέτ που βγαίνει στην Ξάνθη, περατώθηκαν με αστρονομικές ποινές σε βάρος των εφημερίδων μας.Η εφημερίδα Μιλλέτ τιμωρήθηκε με 60 χιλιάδες και η εφημερίδα Γκιουντέμ με 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.
Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, ακόμα και αν οι εφημερίδες προσφύγουν στο εφετείο, είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν η μεν εφημερίδα Γκιουντέμ 20 και η δε Μιλλέτ 30 χιλιάδες ευρώ.
Οι εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ είναι εφημερίδες τουρκόφωνες που εκδίδονται εβδομαδιαία και δίνουν αγώνα να σταθούνε όρθιες. Σε κάθε μια από τις εφημερίδες εργάζονται τρία άτομα. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα κάνουν όλες της δουλειές, της διανομής συμπεριλαμβανομένης. Δεν διαθέτουν επενδύσεις του τύπου τυπογραφείο κ.α.
Παρόλα αυτά είναι αλήθεια πως το δικαστήριο φαίνεται να έχει την πρόθεση να καταστρέψει και να εξαφανίσει και τις δύο εφημερίδες.
Πιστεύουμε πως αυτές οι δυσανάλογες με τις οικονομικές δυνατότητες των εφημερίδων αποφάσεις έχουν την πρόθεση ενός χτυπήματος στην ελευθερία του τύπου.
Εμείς πάντοτε κινηθήκαμε στη βάση του θεμελιώδους καθήκοντος «της δημοσίευσης ειδήσεων και ενημέρωσης της κοινής γνώμης».
Πιστεύουμε πως ενώπιον αυτών των εξελίξεων που τείνουν να μας εξαφανίσουν, έχουμε υποστεί μια μεγάλη αδικία.
Έχουμε την άποψη πως κανένα μέλος του τύπου και φορέας δεν πρέπει να μένει άφωνος μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση.
Για αυτό το λόγο αρχίζουμε έναν αγώνα για την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης. Για όσο διαρκεί η καμπάνια μας με τίτλο ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΤΥΠΟ¨ θα έχουμε το σήμα που ετοιμάσαμε στην πρώτη μας σελίδα.
Καλούμε κάθε άτομο και φορέα που υπερασπίζεται και πιστεύει στην ελευθερία του τύπου, να στηρίξει την καμπάνια μας.

Σχόλιο:
 Οι αγωγές είχαν υποβληθεί από την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου. Όταν την συκοφαντούσαν μάλλον πίστευαν πως είχαν ασυλία. Μάλιστα υπερήφανα έλεγαν πως δεν θα ζητούσαν με τίποτε συγγνώμη. Λοιπόν καλή η μαγκιά, αλλά πληρώνεται. Όσο για τις ποινές να σημειώσουμε πως όσον αφορά την Μιλλέτ ακόμα δεν έχει πληρώσει τίποτε ούτε καν για την καταδίκη που αφορούσε  τον αγωνιστή Πομάκο Σεμπαετίν Καραχότζα. Άλλωστε κατά τα λεγόμενα του μειονοτικού δημοσιογράφου Ιλχάν Ταχσίν ¨έχουν πλάτες¨….


Εφ. Γκιουντέμ 4-2-2011


Πηγή: http://tourkikanea.gr/2011/02/16/xara-10/#more-3631

1 σχόλιο:

  1. Έτσι πρέπει να σχολιάζετε, έστω με μια φράση, την καταστροφική αλαζονεία των διαφόρων "εκλεκτών", ώστε ο καθένας να τους αποστομώνει άμεσα με μια κουβέντα:
    Καλοχαιρέτα τον πεζό άμα καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός άμα θα ξεπεζέψεις!
    Ή αλλιώς:
    Τώρα που παγκοσμίως τρίζουν οι τυραννίες, σκέψου τι παθαίνει όποιος στηρίζεται πάνω τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.