Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8.2.11

Άρτα: Η κλοπή της επιτύμβιας στήλης

Συνεχίζονται έρευνες στην Άρτα για κλεμμένη επιτύμβια στήλη

Είχε βρεθεί σε ανασκαφή στην αρχαία Αμβρακία


• Την κλοπή τμήματος επιτύμβιας στήλης από την ταφική πομπική οδό της Αρχαίας Αμβρακίας εξακολουθεί να ερευνά η Ασφάλεια Άρτας, ενώ ΕΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και στην ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Η απουσία του ευρήματος  έγινε αντιληπτή την ημέρα των Θεοφανείων, πριν αυτό μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.
Την Παρασκευή βρέθηκε στην Άρτα η προϊσταμένη της ΣΤ’ Εφορείας Πατρών, Μαρία Γάτση, η οποία έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στα πλαίσια της Υπηρεσίας, ενώ παράλληλα υπάρχει συνεργασία με την τοπική Ασφάλεια Άρτας, απ’ όπου έχει προχωρήσει διαδικασία καταθέσεων μεταξύ του προσωπικού της εκσκαφής και εξακολουθεί η διενέργεια προανάκρισης.
Η επιτύμβια στήλη είχε ανακαλυφθεί παραμονή των Θεοφανίων και με δεδομένο ότι δεν υπήρχε χρόνος για την μεταφορά της στις αποθήκες του Μουσείου, οι υπεύθυνοι της ανασκαφής και οι οχτώ εργάτες εκσκαφής που ήταν παρόντες, αφού τη φωτογράφησαν και τη μέτρησαν, την άφησαν θαμμένη στο χώρο. Δύο ημέρες αργότερα, όταν έπιασαν ξανά όλοι δουλειά διαπίστωσαν ότι το θραύσμα της στήλης είχε εξαφανιστεί.
Από τις έρευνες της Ασφάλειας Άρτας στο χώρο, δεν υπήρξαν ενδείξεις γενικότερης παράνομής ανασκαφής στο χώρο όπου βρέθηκε η στήλη.

Πρωϊνός Λόγος