Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5.8.09

Ο Δημητρόφ προσφέρει ένα εκατομύριο, εμείς;

;



Bulgaria's new Diaspora Minister, Dimitrov (left), pictures here with the Bulgarian Patriarch Maxim. Photo by BGNES

Όταν αναγνώρισε η Βουλγαρία τη FYROM με το όνομα ‘Μακεδονία’ δεν πίστευε πως ο ‘μακεδονισμός’ της χώρας αυτής θα έφτανε στο σημείο να απαρνηθεί τη σλαβική υπόστασή του και να φορέσει τη χλαμύδα του αρχαίου Μακεδόνα.
Μέχρι τότε, ήταν καλά τα πράγματα. Μακεδονία θέλετε, κανένα πρόβλημα. Αλλά, τότε, η επίσημη ιστορία της FYROM, έλεγε για Σλάβους της Μακεδονίας. Τώρα που απαρνούνται, επίσημα, τη σλαβική καταγωγή τους, «χτυπήσαν καμπανάκια» στη Βουλγαρία. Οι Βούλγαροι αισθάνθηκαν πως χάνουν τα ερείσματά τους στο σκοπιανό κρατίδιο.
Είναι σαφής η θέση του νέου υπουργού, άνευ χαρτοφυλακίου, της Βουλγαρίας, αρμόδιου για τους Βούλγαρους του ‘εξωτερικού’.
Ας δούμε τη γράφει η σκοπιανή εφημερίδα “Vreme Daily” :
«Ο νέος Υπουργός της βουλγαρικής Κυβέρνησης, άνευ χαρτοφυλακίου, Μπότζιταρ Ντιμιτρόφ έχει αναστήσει το βουλγαρικό φασισμό, σύμφωνα με τη μακεδονική εφημερίδα «Βρέμε».
»Σε ένα άρθρο που αφιερώνει στον Δημητρόφ η ‘Βρέμε Ντέιλι’, υπενθυμίζει ότι ο νέος υπουργός, που είναι ιστορικός, έχει προσφέρει ανταμοιβή στους «μακεδόνες» ιστορικούς, ένα εκατομμύριο Ευρώ για ένα γνήσιο μεσαιωνικό έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξη ενός ‘Μακεδονικού Κράτους’ και ‘έθνους’.
«Τα ιστορικά γεγονότα μας λένε ότι το ‘μακεδονικό έθνος’ δημιουργήθηκε τεχνητά από τους κομμουνιστές του 1944. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να ακολουθήσουμε κατά πόδας, το Μέγα Αλέξανδρο, όπως αξιώνουν οι ‘μακεδόνες’ ιστορικοί (σ.σ. εννοεί τους Σλάβο-Σκοπιανούς). Και δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν στη FYROM να αισθάνεται ως ‘Μακεδόνας’ γιατί αυτό είναι δικαίωμα προσωπικής επιλογής, αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε πως η Ιστορία μας λέει κάτι διαφορετικό», επισήμανε ο Δημητρώφ.
Η εφημερίδα σημειώνει πως μια από τις προτεραιότητες του Δημητρόφ ως υπουργού υπεύθυνου για τους Βούλγαρους τους Διασποράς, της Κυβέρνησης Μπόϊκο Μπορισόφ, είναι να φροντίσει για τους Βουλγάρους της FYROM, με έκδοση έντυπου υλικού, βιβλίων και εφημερίδων και παρέχοντας υποτροφίες στους μαθητές της.
Το άρθρο, επίσης, υπενθυμίζει ότι o Δημητρόφ ήταν πρώην μυστικός πράκτορας της υπηρεσίας Κρατικής Ασφαλείας του βουλγαρικού κομμουνιστικού καθεστώτος, και ο συγγραφέας του βιβλίου " Τα δέκα ψέματα του Μακεδονισμού».
Έδωσε μάλιστα έμφαση δηλώνοντας πως βλέπει σήμερα τη FYROM, σαν μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα, όπου κυριαρχεί η εθνική βουλγαρική πλειονότητα του πληθυσμού της.
Ο Δημητρόφ πιστεύει πως δεν υπάρχει κάτι λάθος με το γεγονός πως ένα έθνος στα Βαλκάνια μπορεί να έχει δύο κράτη.»
Εντοπίσαμε πως υπάρχει ένας μικροπανικός στη βουλγαρική κυβέρνηση, με τη στροφή των Σκοπιανών, που πρόσφατα, μάλιστα, παρουσιάσανε και τη «Νέα ιστορία της Μακεδονίας», όπου απαρνούνται την όποια άλλη καταγωγή τους, και διατείνονται πως είναι απευθείας ...απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων!
Ο Δημητρώφ προσφέρει ένα εκατομύριο, εμείς;;