Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11.9.09

Καλάς: Μυστήριο η απαγωγή του Έλληνα εθελοντή



του Γιώργου Εχέδωρου

φώτο: Ο Θανάσης Λερούνης

Μυστήριο ακόμη καλύπτει την απαγωγή του Έλληνα εθελοντή στο Πακιστάν.
Τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται και σήμερα (11 Σεπτ.2009) στην απαγωγή του μέλους της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Έλληνες εθελοντές» και δασκάλου Αθανάσιου Λερούνη από την κοιλάδα του Μπουμπορέτ, 35 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της τοπικής επαρχίας, στη βόρεια οροσειρά του Πακιστάν. (Δες σχετικά και εδώ)
Ο απαχθείς Αθανάσιος Λερούνης, σύμφωνα με δημοσιεύματα των πακιστανικών μέσων ενημέρωσης ζούσε με τη σύζυγό του από το 1995 στην περιοχή των Καλάς. Ήταν ένας εθελοντής δάσκαλος που εργαζόταν στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος, στη φυσική κοιλάδα Μπουμπόρετ, για τη μειονότητα Καλάς.
Είχε ιδρύσει δύο σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τρία κέντρα μητρότητας και το Πολιτιστικό Κέντρο των Καλάς, που ήταν γνωστό στην περιοχή ως ‘Καλάσα Ντουρ’.
Στο πολιτιστικό κέντρο στεγάστηκε επίσης ένα σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ιατρείο και ένα μουσείο που έχει μια συλλογή σπάνιων αρχαιοτήτων του πολιτισμού των Καλάς. Ο Αθανάσιος Λερούνης διέμενε στο κτίριο αυτό.
Επισκέφθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του και επέστρεψε την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου επί τη ευκαιρία των τοπικών εορταστικών εκδηλώσεων της Τσίλουμγιουστ (Chilumjhusht festival).