Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.4.11

Λιβύη: Επανάσταση μέσω δορυφόρου...



Οι αντικαθεστωτικοί υπέκλεψαν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του Καντάφι, έχοντας στη διάθεσή τους εκατομμύρια δολάρια από το Κατάρ και τα ΗΑΕ
Γράφει η Ελένα Μπέλλη

Ένα λεπτό... γιατί μπερδεύτηκα. Ο Προσωρινός Μηχανισμός Χρηματοδότησης των ανταρτών στη Λιβύη έχει, υποτίθεται, ανθρωπιστικό χαρακτήρα.
 Για τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των χιλιάδων εγκλωβισμένων στις «ελεύθερες πόλεις» και για την παροχή των βασικών υπηρεσιών.
Μέχρι εδώ, καλά.

15.4.11

ΤΙ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;


 Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
            Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ( τις διάβασα στο Διαδίκτυο στις 9.4.2011) για τις μυστικές συνομιλίες Αθηνών- Σκοπίων προκαλούν πολλά και σοβαρά ερωτήματα. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται με την παρουσία διπλωματικών υπαλλήλων, αλλά με τη μεσολάβηση προσώπων που δεν έχουν καμία επίσημη ιδιότητα. Μάλιστα από την πλευρά των Σκοπίων τις συζητήσεις διεξάγει ένας τελωνειακός υπάλληλος. Δεδομένης δε της υποκρισίας που δείχνουν προς την κοινή γνώμη οι δύο κυβερνήσεις θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτή τη συζήτηση ως τη « διαπραγμάτευση του Τελώνη και του Φαρισαίου». Πάντως τα πράγματα δεν είναι αστεία και είμαι βέβαιος ότι το σωματείο των διπλωματικών υπαλλήλων θα νιώθει θιγμένο και μειωμένο γι’ αυτή την ταπεινωτική μεταχείριση.

14.4.11

Αλβανική ταινία στήνει «Βαλκανικό Παζάρι» με οστά Ελλήνων στρατιωτών

Θα έκανες μπίζνες, πουλώντας τα οστά του πατέρα σου και του παππού σου, αν επρόκειτο να κερδίσεις εκατομμύρια; Μια Γαλλίδα και η κόρη της ανακαλύπτουν σε ένα μικρό χωριό, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το πιο αξιοπερίεργο παζάρι, όπου οστά πωλούνται και αγοράζονται χωρίς ενδοιασμούς! Η νέα ταινία του Αλβανού σκηνοθέτη Εντμόντ Μπουντίνα «Balkan Bazaar» βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, που συνέβησαν στη Νότια Αλβανία πριν από μερικά χρόνια και στο παλιό βαλκανικό ρητό: «Αξίζει να πεθαίνεις για τα χώματα, στα οποία ο τάφος ενός συμπατριώτη σου έχει αντέξει τις δοκιμασίες του χρόνου».

13.4.11

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
(πρόθεσης δημιουργίας)
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ
  • Η πατρίδα μας η Ελλάδα, περνά πάλι, μία πολύ κρίσιμη περίοδο.
  • Ο Ελληνισμός της Διασποράς έχει αποσυντονιστεί και διαλυθεί οργανωτικά, για πολλούς λόγους και αιτίες με βασική την λανθασμένη πολιτική της κάθε Ελληνικής Κυβέρνησης, που αγνόησε τον απλό Έλληνα της Διασποράς και προσέγγισε μόνο τους αποκαλούμενους "επιφανείς" και αυτοαποκαλούμενους  "Ηγέτες", κρατικοδίαιτους και μη, που αποδείχτηκαν, τελικά, εγωπαθείς κι επιζήμιοι για το σύνολο και το Έθνος.
  • Η τεράστια δύναμη των Ελλήνων της Διασποράς ανά την υφήλιο, παραμένει μη ενεργή, μη οργανωμένη, αδυνατώντας να προσφέρει στο 'Έθνος σε πολλαπλούς τομείς, με βασικό την ορθή προβολή των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού στις χώρες που ζούμε.

12.4.11

Μικρά Ασία: Λόγοι αποτυχίας της βενιζελικής πολιτικής

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν με πολλές παραπομπές σε ιστορικές πηγές στους λόγους που η Μικρασιατική εκστρατεία ήταν ένα κολοσσιαίο λάθος του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα δεινά που επισωρεύτηκαν τόσο στους Μικρασιάτες, όσο και στον Ελληνισμό της "Παλαιάς Ελλάδος". Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι εκτός από την αδιαμφισβήτητη δυστυχία της προσφυγιάς και της εξαθλίωσης των Μικρασιατών και των Ποντίων οφείλουμε να μην ξεχνάμε και τις τεράστιες θυσίες που επωμίστηκαν οι Έλληνες της λεγόμενης "Παλαιάς Ελλάδος", τόσο με τον μεγάλο φόρο αίματος που πλήρωσαν οι οικογένειες τους στα υψίπεδα της Ανατολίας, όσο και με τα οικονομικά βάρη που ανέλαβαν να πληρώσουν για τα υπέρογκα δάνεια που ελήφθησαν για την αποκατάσταση των προσφύγων στα αστικά κέντρα.

Τουρκικά» ή «μακεδονικά» σωματεία και οργανώσεις στην Ελλάδα, ζητά η Αμερική

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

12.04.2011

Καλεί ξανά την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλακεί από τη διαμάχη εάν υφίσταται ή όχι «μακεδονική» ή «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα και να εστιάσει στα θέματα προστασίας δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και ελευθερίας έκφρασης

Η κακοποίηση παράνομων μεταναστών και αθίγγανων από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως και ο συνωστισμός και οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν σε ελληνικές φυλακές, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που επισημαίνει για άλλη μια φορά η ετήσια έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

11.4.11

Χρηματοδότης της προπαγάνδας των Σκοπίων ο Τζ. Σόρος



Ο ουγγροεβραίος κερδοσκόπος και αριστερών φρονημάτων δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος, τον οποίο κάλεσε στην Αθήνα, είδε και συνομίλησε μαζί του στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου, είναι ο μεγάλος χρηματοδότης της προπαγάνδας των Σκοπιανών σε βάρος της πατρίδος μας.

Είναι αυτός που βρισκόταν πίσω από την Καναδέζικη εταιρία ΤVX Gold (καθότι υπ’ αριθ. 1 μέτοχός της) στην οποία είχαμε δώσει το δικαίωμα εξόρυξης και εκμετάλλευσης των πλουσίων κοιτασμάτων χρυσού της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής πού τόσες αντιδράσεις είχε προκαλέσει από τους κατοίκους της Μακεδονίας με τα γνωστά επεισόδια.

10.4.11

Τα μαγικά παιχνίδια με την Μακεδονία...

April 10, 2011

Miltiades Elia Bolaris

Here below is a well presented video, showing how international geopolitics (Yugoslavia's rapprochement with the West after the Tito-Stalin rift) led the "scientifically objective" National Geographic to follow a three step magic act of deception and chicanery on a grand scale:
--
source: Macedonian Issue
--In 1962 the "apolitical" National Geographic makes its first magic act by "splitting" historic Macedonia of Greece, causing in amoeba-like genesis the sudden geographic appearance of another "Macedonia", this one in Yugoslavija, in line with Washington's appeasement of Titoist policies at the time.

The second act of National Geographic Balkan magic happens in 1969, where Macedonia disappears from the National Geographic universe, being erased from the map of Greece (as well as from that of Yugoslavia) fading temporarily into geopolitical and geographic oblivion.

The final act of National Geographic's grand forgery magic act appears in 1992 through the parthenogenesis  of a "Macedonia" (in reality the metamorphosis of the Yugoslav so called People's Republic of "Makedonija") and the concurrent disappearance (erasing) of historic Macedonia from the map of Greece!

The illusion of scientific objectivity and fallacious sense of political impartiality by the National Geographic is amply documented in all its State-Department-line-tailing, narrow minded "geopolitics Über Alles" apotheosis!

Here is the magical proof:

Μια από τα ίδια η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο



Στην ίδια λογική με πέρυσι κινούνται οι σχετικές αναφορές για την Κύπρο της έκθεσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το 2010. Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή και το κεφάλαιο για την Κύπρο καλύπτει 43 σελίδες.
 
Υπάρχει ένα τμήμα, το μεγαλύτερο, που αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία και ένα μικρότερο, που αφορά την «περιοχή που διοικείται από τους Τουρκοκύπριους», όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα, με τη διευκρίνιση ότι ούτε οι ΗΠΑ, ούτε κανένα άλλο κράτος πλην της Τουρκίας αναγνωρίζουν το κατοχικό καθεστώς.
 

ΕΞΑΝΤΑΣ-ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ 23 3 11