Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.5.09

Αυστραλία: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση Ραντ επόμενος στόχος των Ποντίων



Ο Michael Atkinson (στο μέσον) με τους Παναγιώτης Ιασωνίδη (αριστερά) και Χαράλαμπο Ταβλαρίδη. Ο κ. Atkinson φορά τη γραβάτα-δώρο από τους κατοίκους του χωριού Βροντή Κοζάνης


Η αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας από την αυστραλιανή κυβέρνηση θα είναι το επόμενο βήμα των Ποντίων της Αυστραλίας, μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τη βουλή της Νότιας Αυστραλίας, προχθές Πέμπτη, 30 Απριλίου.

Ομόφωνα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ψήφισαν την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Πολιτείας, Michael Atkinson, δίνοντας το έναυσμα του νέου αγώνα του συνόλου του ελληνισμού της Αυστραλίας για αναγνώριση της γενοκτονίας από τις κυβερνήσεις των άλλων Πολιτειών καθώς και από την κοινοπολιτειακή κυβέρνηση.

Η βουλή της Νότιας Αυστραλίας αναγνώρισε, στην προχθεσινή συνεδρίασή της, ότι την περίοδο 1915-1922 διεπράχθη το στυγερό, απερίγραπτο σε βαρβαρότητα και μέγεθος έγκλημα της Γενοκτονίας σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων που ζούσαν στην περιοχή της τότε Ανατολίας, από τους Νεότουρκους Οθωμανούς, ηγέτης των οποίων ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ, ο εμπνευστής, οργανωτής και εκτελεστής αυτού του σατανικού σχεδίου, που όταν ολοκληρώθηκε στοίχισε τις ζωές 2.000.000 αθώων θυμάτων και ακόμη περισσότερων που βίαια, βάρβαρα και καταναγκαστικά ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας ανέλαβε, ήδη, δράση για την προώθηση σχετικού ψηφίσματός από τις άλλες πολιτειακές και την κοινοπολιτειακή κυβέρνηση.Το ψήφισμα, που ενέκρινε η βουλή της Νότιας Αυστραλίας αναφέρει:

"Επειδή, η Γενοκτονία, από την Οθωμανική Κυβέρνηση, στο διάστημα 1915 - 1923, εναντίον των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των άλλων μειονοτήτων στην Μικρά Ασία, είναι ένα από τα μέγιστα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο λαός της Νότιας Αυστραλίας και η Βουλή:

α) Συντάσσεται με τα μέλη των κοινοτήτων των Αυστραλό-Αρμενίων, των Αυστραλό-Ελλήνων του Πόντου, των Αυστραλό-Ασσυρίων και τιμούμε την μνήμη των αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών, που έπεσαν θύματα της πρώτης Γενοκτονίας της σύγχρονης εποχής.

β) Καταδικάζει την Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, των Ασσυρίων Ορθοδόξων και των άλλων Χριστιανικών μειονοτήτων και όλες τις Γενοκτονίες ως έσχατες πράξεις ρατσιστικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής μισαλλοδοξίας.

γ) Αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του να θυμάται και να διδάσκεται κανείς, από τα σκοτεινά κεφάλαια της ιστορίας της ανθρωπότητας και να διασφαλίζει ότι, τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεν επιτρέπεται να επαναλαμβάνονται.

δ) Καταδικάζει και αποτρέπει κάθε απόπειρα, με την πάροδο του χρόνου, την άρνηση και διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των άλλων εγκλημάτων Γενοκτονίας που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα.

ε) Αναγνωρίζει την σημασία της ανθρωπιστικής προσφοράς του λαού της Νότιας Αυστραλίας, προς τα θύματα και τους επιζήσαντες από τις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου.

και

στ) Καλεί, την Ομοσπονδιακή Βουλή, επίσημα να καταδικάσει τη Γενοκτονία".Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Ιασωνίδης δήλωσε στο "Νέο Κόσμο", ότι "τα ποντιακά σωματεία είναι αποφασισμένα να μην αφήσουν να χαθεί η δυναμική που έχει πάρει η υπόθεση της Γενοκτονίας, μετά τον εντοιχισμό πλάκας μνήμης στο Μεταναστευτικό Μουσείο Νότιας Αυστραλίας και την ομόφωνη ψήφιση της πρότασης του κ. Atkinson από τη βουλή της ίδιας πολιτείας".

Με τη συμπαράσταση ολόκληρης της ομογένειας θα συνεχίσουμε τις πιέσεις στις άλλες πολιτειακές κυβερνήσεις και την κυβέρνηση Ραντ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, Γνωρίζουμε, ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας από την κεντρική κυβέρνηση της χώρας θα απαιτήσει σκληρό αγώνα. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία του ιερού μας στόχου" κατέληξε ο κ. Ιασωνίδης. Παράλληλα η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας, δεν Οργανώνει έκθεση φωτογραφιών, με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και όλων των χριστιανικών πληθυσμών της τότε Ανατολίας, σε διάφορους χώρους σε ολόκληρη την Αυστραλία, που σύντομα θα ανακοινωθούν και αυτοί οι χώροι. Οι φωτογραφίες και το υλικό αυτής της έκθεσης, θα είναι τόσο μοναδικά, που το βέβαιο είναι ότι, όσοι και όποιοι την ιδούν, θα βρεθούν μπροστά σε ένα μοναδικό και σπάνιο θέαμα, που θα αφοπλίζει και για τον πλέον φανατικό αμφισβητία των γεγονότων που θα παρουσιάζουν. Όλο το εκθεσιακό υλικό, που θα παρουσιαστεί, σε αυτή την έκθεση, θα προέρχεται από την μοναδική έκθεση του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κ. Κώστα Φωτιάδη, η οποία, για πρώτη φορά, βγαίνει έξω από την Ελλάδα, χωρίς να συνοδεύεται από τον ίδιο.

Πηγή: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

--