Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26.5.09

Το Δημοσίευμα της Βόρειας Κορέας για την υπόγεια πυρηνική δοκιμή






Το κορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της βόρειας Κορέας (KCNA), προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση για την υπόγεια πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε στο έδαφός της.

Pyongyang, 25 Μαΐου.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας διενήργησε με επιτυχία υπόγεια πυρηνική δοκιμή στις 25 Μαΐου, ως μέρος των μέτρων ενίσχυσης του πυρηνικού οπλοστάσιου της, για την αυτοάμυνα της, με οποιοδήποτε τρόπο όπως απαιτείται από τους επιστήμονες και τους τεχνικούς της.

Η τρέχουσα πυρηνική δοκιμή διενεργήθηκε μέσα στο νέο πλαίσιο υψηλής περιβαλλοντικής ασφάλειας και προστασίας και σε απόλυτη σχέση με την εκρηκτική δύναμη αλλά και του ελέγχου της τεχνολογίας της.
Τα αποτελέσματα της δοκιμής θα βοηθήσουν ώστε να ρυθμιστούν σε ικανοποιητικό βαθμό τα επιστημονικά και τεχνολογικά προβλήματα που θα προκύψουν από την αύξηση της δύναμης των πυρηνικών όπλων αλλά και της ανάπτυξης μιας περαιτέρω ικανής πυρηνικής τεχνολογίας.
Η επιτυχής πυρηνική δοκιμή εμψυχώνει σε μεγάλο βαθμό τα αισθήματα του στρατού αλλά και του λαού της DPRK (Βόρειας Κορέας).
Η δοκιμή θα συμβάλει στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας, του έθνους, του σοσιαλισμού, στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στη χερσόνησο της Κορέας και στη γύρω περιοχή.»

KCNA