Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18.7.09

Μελβούρνη βραβείο σε ομογενή

Μελβούρνη-Σαρώνει τα βραβεία το διαδικτυακό ραδιόφωνο ομογενή

Το βραβείο του καλύτερου ψυχαγωγικού προϊόντος της Αυστραλίας, το iAward κέρδισε το διαδικτυακό ραδιόφωνο που ανέπτυξε η εταιρεία miRoamer, του ομογενή Γιώργου Πάρθημου.

Το συγκεκριμένο βραβείο, απονέμεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Australian Information Industry Association και αναγνωρίζει πρωτοποριακά προϊόντα στον τομέα της τεχνολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου του «τεχνογνώστη», Γιώργου Πάρθημου, είχε να ανταγωνιστεί πάνω από 1.000 διαφορετικά προϊόντα από τη Βικτώρια, πριν πάει στην τελική φάση του διαγωνισμού, όπου και κέρδισε.

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου και η ομογενειακή επιχείρηση miRoamer, μετά την επιτυχία αυτή, θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στον διαγωνισμό τεχνολογίας της Ασίας τον Δεκέμβριο και οι μέχρι τώρα επιτυχίες της, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να συνεχιστούν. Εκεί θα ανταγωνιστεί κολοσσούς, όπως η Ιαπωνία, η Ινδία και η Κορέα, με πολυετή παράδοση στην ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογικών γκάτζετ.

Πριν από λίγους μήνες, το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου του Γιώργου Πάρθημου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Consumer Electronics Show (ICES) του Λας Βέγκας και η πρωτοποριακή πλατφόρμα της miRoamer «ερέθισε» το εμπορικό ενδιαφέρον της γνωστής εταιρείας Blaupunkt, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του. Τα πρώτα διαδικτυακά ραδιόφωνα θα τα δούμε στις αρχές του 2010 να φιγουράρουν στα ταμπλό πολυτελών και πανάκριβων αυτοκινήτων.

Μιλώντας στο «Νέο Κόσμο», ο Γιώργος Πάρθημος είπε ότι τα διαδικτυακά ραδιόφωνα της Blaupunkt έχουν αρχίσει ήδη να θεωρούνται από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας απαραίτητος εξοπλισμός για τα πολυτελή τους μοντέλα. Το διαδικτυακό ραδιόφωνο στηρίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα miRoamer, ένα πρόγραμμα που μπορεί να μπει σε κινητά, βιντεοκάμερες ή οποιαδήποτε άλλη κινητή ηλεκτρονική συσκευή και έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το Ίντερνετ.

Σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα miRoamer βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν στο διαδίκτυο.

Παρά το γεγονός ότι το διαδικτυακό ραδιόφωνο θα πρωτοεμφανιστεί στα ακριβά μοντέλα των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών (Mercedes και BMW), τόσο η αγορά του όσο και το κόστος της χρήσης του δεν θα «πονάνε» την τσέπη του καταναλωτή που θέλει να το εγκαταστήσει στο αγαπημένο του Φορντάκι για παράδειγμα. Θα κυκλοφορήσει στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2010, θα είναι εξοπλισμένο με CD Player, θα κοστίζει όσο και τα άλλα συστήματα ήχου αυτοκινήτων. Ο χρήστης του θα απολαμβάνει τις μουσικές όλου του κόσμου, αλλά και τα ενημερωτικά προγράμματα από κάθε άκρη της γης έναντι περίπου 15 δολάρια το μήνα, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα το κόστος χρήσης να μειωθεί ακόμα περισσότερο, όπως αναφέρει και ο Γιώργος Πάρθημος.

«Το κόστος του Ίντερνετ μειώνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ήδη, τόσο η Telstra όσο και η Optus, χρεώνουν σήμερα λιγότερα από 15 δολάρια για την παροχή παρομοίων υπηρεσιών σε κινητά τηλέφωνα», καταλήγει ο κ. Πάρθημος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.