Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12.8.09

Μέχρι και 100 χρόνια φυλάκισης σε πρώην βουλευτή




Πρώην βουλευτής των Ηνωμένων Πολιτειών κρίθηκε ένοχος κατηγοριών για διαφθορά, ύστερα από τεσσάρων χρόνων διερεύνηση των δραστηριοτήτων του και τον εντοπισμό 90.000 Αμερικανικών δολαρίων στο ψυγείο του σπιτιού του.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Αλεξάνδρεια της Πολιτείας Βιρτζίνια καταδίκασε τον τέως βουλευτή Γουίλιαμ Τζέφερσον για δωροληψία, εκβιασμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλες, συνολικά 11, κατηγορίες από τις 16 που του είχαν απαγγελθεί.
Ο 62 χρονών Τζέφερσον, που ανήκε στο Δημοκρατικό Κόμμα, εκπροσώπησε εκλογική περιφέρεια της Πολιτείας Λουϊζιάνα επί 18 χρόνια στο Αμερικανικό Κογκρέσο, μέχρι που έχασε την βουλευτική έδρα του στις εκλογές του 2008.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Τζέφερσον είχε ζητήσει και είχε αποδεχθεί από ιδιώτες εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ως αμοιβή για να διευκολύνει εμπορικές δοσοληψίες τους με διάφορα κράτη της Δυτικής Αφρικής.
Ο δικηγόρος του Τζέφερσον ισχυρίστηκε ότι οι εν λόγω ενέργειες δεν αποτελούν δωροληψία διότι ο πελάτης του προέβη σε αυτές υπό την ιδιότητα του ιδιωτικού συμβούλου επιχειρήσεων.
Το δικαστήριο δεν έχει ακόμα αποφασίσει την ποινή του καταδίκου, ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί άνω των 100 χρόνων ειρκτή.