Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19.8.09

Βουλή - Επιστολές Σιούφα προς τους ομολόγους του της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την ονομασία της ΠΓΔΜΟ πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας

Επιστολές προς τους ομολόγους του των κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τις οποίες τους ενημερώνει για τις πάγιες ελληνικές θέσεις στο ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας.
Στις επιστολές του, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιούφας υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα διαχρονικά κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση με τη γείτονα χώρα στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Τονίζει ότι η Ελλάδα προσέρχεται, διαχρονικά, στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, επιδεικνύοντας καλή πίστη και εποικοδομητικό πνεύμα, αποδεχόμενη λύση που θα προβλέπει μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό και θα ισχύει έναντι όλων.
Ο Δ. Σιούφας απέστειλε στους ομολόγους του και την επιστολή που απέστειλαν, στις 18 Μαΐου 2009, 200 ακαδημαϊκοί από όλον τον κόσμο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία καταγράφονται για μια ακόμη φορά τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, που επιβεβαιώνουν πλήρως τις ελληνικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.