Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20.8.09

Μελβούρνη- Χρόνισε το Ελληνικό Μουσείο




Πέρασαν δώδεκα μήνες από την ημέρα του το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης, Hellenic Museum, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό.
Στεγασμένο στο νεοκλασικό κτίριο του παλαιού νομισματοκοπείου Μελβούρνης, φιλοξένησε 9.500 επισκέπτες και προσβλέπει σε μεγαλύτερους αριθμούς στο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας του, το Μουσείο φιλοξένησε δύο πρωτοποριακές εκθέσεις για το κοινό της Μελβούρνης, τις εκθέσεις Ambassadors of Contemporary Greek Art, έργα σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων, και Athenian Democracy – Speaking Through its Inscriptions, αρχαία έργα τέχνης που καταγράφουν την ιστορία του ελληνικού δημοκρατικού πολιτεύματος.
Τα μελλοντικά σχέδια του Μουσείου περιλαμβάνουν, συν τοις άλλοις, εκθέσεις Ελληνοαυστραλών καλλιτεχνών της νέας γενιάς.
Στην σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Μουσείου υπογραμμίζεται, ότι «θα δοθεί χώρος τους νεαρούς Ελληνοαυστραλούς καλλιτέχνες να εκθέτουν τα έργα τους και στους Έλληνες της Αυστραλίας η δυνατότητα να θαυμάζουν τις δημιουργίες των παιδιών τους».
Η διοίκηση του Μουσείου εκτιμά, ότι το ενδιαφέρον του Ελληνισμού και της ευρύτερης αυστραλιανής κοινωνίας, κατά τους πρώτους δώδεκα μήνες, θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου ώστε το Μουσείο να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα πολιτισμικά κέντρα της πολυπολιτισμικής Μελβούρνης.

Υπενθυμίζουμε, ότι το Μουσείο βρίσκεται στο 280 William Street.
(Πηγή: Νέος Κόσμος-ΣΑΕ)