Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29.9.09

Έλληνες Έρχονται από Αυστραλία για να Ψηφίσουν




Μερικές δεκάδες Έλληνες της Αυστραλίας μεταβαίνουν, στην πλειοψηφία τους με δικά τους έξοδα, στην Ελλάδα για να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Βικτόρια, Αθανάσιο Τσουχαντάρη, περίπου εκατό ομογενείς μεταβαίνουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν.

"Οι ίδιοι θα πληρώσουν όλα τα έξοδά τους. Το κόμμα δεν διέθεσε ούτε σεντ για τη μετακίνηση ψηφοφόρων από την Αυστραλία" μας είπε ο κ. Τσουχαντάρης.

Ο Χρήστος Τσίρκας, από το ΠΑΣΟΚ Βικτορίας, εκτιμά πως περίπου 80 ομογενείς από όλη την Αυστραλία μεταβαίνουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν.

"Κάποιοι απ' αυτούς πλήρωσαν κάπως μειωμένη την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων. Ένα μικρό κόστος επιβάρυνε το Κίνημα" μας είπε.

Ο Αντώνης Πάσχος από την οργάνωση "Φίλοι του ΚΚΕ" μας είπε ότι οι Έλληνες κομμουνιστές της Αυστραλίας έστειλαν "ευχητήριο μήνυμα" στο ΚΚΕ.

"Δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στην Ελλάδα για να ψηφίσουν" μας είπε και πρόσθεσε ότι πριν μήνες, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90χρονα του ΚΚΕ είχε σταλεί και μια μικρή οικονομική ενίσχυση.

"Ευχητήριο μήνυμα" έστειλαν και οι "Φίλοι του Συνασπισμού", σύμφωνα με τον Θόδωρο Μάρκου.

"Εμείς είμαστε μια άτυπη οργάνωση. Δεν πιστεύω στην δημιουργία οργανώσεων ελληνικών πολιτικών κομμάτων στην Αυστραλία. Κανείς από εμάς δεν πάει στην Ελλάδα για να ψηφίσει" μας είπε.-