Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29.9.09

Αμερικανοί προς Σκοπιανούς: Ελπίζουμε οι εκλογές στην Ελλάδα να δώσουν και λύση στο όνομα !

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής γραμματέας των ΗΠΑ Τζαίημς Στάϊμπεργκ σε συνάντηση που είχε με τον σκοπιανό πρόεδρο Γκεόργκι Ιβάνοφ την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια ο οποίος παρευρισκόταν στη συνάντηση διευκρίνισε πως ο Στάϊμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα πως οι δύο χώρες θα μπορέσουν μετεκλογικά να δώσουν λύση στην διένεξη για το όνομα των Σκοπίων.








φώτο: ο Τζαίημς Στάϊμπεργκ


Εξάλλου την περασμένη Πέμπτη ο Ιβάνοφ συναντήθηκε με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτις και σχολιάστηκε ως μια συνάντηση ‘συνήθης ανταλλαγής απόψεων’.

Φώτο: πρόεδρος Σκοπίων Γκέοργκι Ιβάνοφ
Τα τοπικά, όμως, μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, σχολίασαν πως οι τελευταίες διαμορφωθείσες καταστάσεις δεν δίνουν ελπίδες για μια άμεση λύση.
Ο Ιβάνοφ εξέφρασε την άποψη πως η χώρα του θα συμφωνούσε στην αποκαλούμενη διπλή ονομασία, όπου τα Σκόπια θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα παντού, εκτός από τις συναλλαγές της με την Ελλάδα, όπου μεταξύ των δύο χωρών θα χρησιμοποιείται μια ονομασία που θα γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Η Ελλάδα, πάντως, έχει απορρίψει στο παρελθόν αυτήν την πρόταση.

‘Μακεδονικά ...και άλλα’