Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27.9.09

‘Ατομικές βόμβες’ οι μετεωρίτες


Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Είναι γνωστό πως τα ευρήματα και τα νέα στοιχεία της NASA διοχετεύονται κατ’ ευθείαν σε γραφεία του αμερικανικού Πενταγώνου.
Όσα θεωρούνται δευτερεύουσας σημασίας δίνεται το ‘οκ’ για δημοσίευση και όσα χαρακτηρίζονται ‘government secret’ μεταβιβάζονται για αξιολόγηση σε ανάλογα στρατιωτικά γραφεία.
Ένα γνωστό θέμα εδώ και δεκαετίες είναι η έκθεση του ‘βομβαρδισμού της γης’ από το Σύμπαν. Ίσως να μην ήξεραν πως να το αξιολογήσουν και το άφησαν να βγει στη δημοσιότητα.
Έτσι, μια μυστική έκθεση του Πενταγώνου αναφέρει πως πυκνές εκρήξεις σημειώνονται αδιάκοπα στην ατμόσφαιρα της γης, εκατονταπλάσιες από αυτές που βλέπουμε με γυμνό οφθαλμό.
Οι εκρήξεις οφείλονται στην ‘πρόσκρουση’ χιλιάδων αστεροειδών με τη γήινη ατμόσφαιρα. Τότε πυρακτώνονται και κατά κανόνα διαλύονται, πριν φθάσουν στην επιφάνεια της γης.
Στην ουσία αστρική σκόνη πέφτει ακατάπαυστα στην επιφάνεια της γης.
Τα τελευταία τριάντα χρόνια σημειώθηκαν πάνω από 350 εκρήξεις μεγάλου μεγέθους και εκατοντάδες άλλες μικρότερου. Η δημοσιοποίηση έγινε από τους τεχνικούς του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, βάσει παρατηρήσεων από στρατιωτικούς δορυφόρους.
«Η ενέργεια που εκλύεται από τις εκρήξεις αυτές μετράται σε χιλιοτόνους, δήλωσε ένας από τους ειδικούς που παρακολουθούν το φαινόμενο. «Πρόκειται για σωστές ατομικές βόμβες».
Οι μετεωρίτες έχουν συχνά διάμετρο άνω των δέκα μέτρων και φτάνουν στη Γη με ταχύτητα που πλησιάζει ή και ξεπερνά τα ...72.000 χιλιόμετρα την ώρα!
Οι στρατιωτικοί έχουν σαστίσει μερικές φορές με τα φαινόμενα αυτά. Ένα περιστατικό που εντυπωσίασε ήταν τότε που παρακολουθούσαν τους δορυφόρους τους στον πόλεμο του Ιράκ: έγινε πάνω από τον Ειρηνικό μια έκρηξη 2 χιλιοτόνων σε ύψος 30 χιλιομέτρων!
Οι στρατιωτικοί είχαν θορυβηθεί και φοβήθηκαν πως επρόκειτο ...για πυρηνική επίθεση. Ώσπου, τελικά, επιβεβαιώθηκε από αστρονόμους ότι επρόκειτο για έκρηξη μετεωρίτη, ο οποίος μάλιστα παρακολουθούνταν.
Ορισμένοι ειδικοί διατύπωσαν την άποψη ότι δεν έχει και τόσο νόημα να παρατηρεί κανείς και να καταγράφει όλες αυτές τις εκρήξεις αφού, έτσι και αλλιώς, πρόκειται για ένα συνεχές φαινόμενο, που υπήρχε από καταβολής κόσμου και που δεν είχε γίνει καν αντιληπτό από τους περισσότερους ανθρώπους – αφού δεν έχει καμία συνέπεια για τη ζωή τους.
Το Πεντάγωνο, όμως, και η NASA, διαφωνούν. Ο ερευνητής, μάλιστα, Ντικ Μόρισον υποστηρίζει πως: «οι επιστήμονες έχουν καθήκον να παρατηρούν οτιδήποτε μπορεί να γίνει αντιληπτό από τα τέλεια σύγχρονα όργανα».