Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27.9.09

«Χαμηλοί τόνοι» για Σκόπια, Αιγαίο, Κυπριακό στην προεκλογική περίοδο


Καταγγέλλουν τα κόμματα 13 επώνυμοι Έλληνες

ΣΚΛΗΡΗ κριτική στα κόμματα ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχουν περιορίσει τον διάλογο σε οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, ενώ αποφεύγουν συστηματικά να θίξουν ουσιαστικά τα εθνικά θέματα, ασκούν με κοινή δήλωσή τους δεκατρείς έλληνες πολίτες.

Για το Σκοπιανό σημειώνουν ότι με τις μονομερείς υποχωρήσεις τους οι ελληνικές κυβερνήσεις το μόνο που πέτυχαν ήταν να καταστήσουν τα Σκόπια περισσότερο αδιάλλακτα.

Για το Αιγαίο διατυπώνουν το ερώτημα σε τι ωφέλησε η αναγνώριση από ελληνικής πλευράς τουρκικών ζωτικών συμφερόντων (στο Νταβός το 1988, στη Μαδρίτη το 1997, στο Ελσίνκι το 2004); Σημειώνουν δε ότι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα του Αρχιπελάγους είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης σε όλα τα επίπεδα (διπλωματικό, πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό).

Για το Κυπριακό διερωτώνται μήπως έφθασε η ώρα Ελλάδα και Κύπρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επανατοποθετήσουν το Κυπριακό ως ζήτημα εισβολής, κατοχής, εθνοκάθαρσης και εποικισμού και παράλληλα να αξιώσουν λύση σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Τη δήλωση υπογράφουν οι: Λ. Αξελός, Δαμ. Βασιλειάδης, Κρ. Βασιλικόπουλος, Δημοσθ. Γεωργόπουλος, Τιμ. Θεοχάρης, Γ. Κουτσαφτής, Γ. Μαύρος, Τ. Πανταζίδης, Γ. Παπαγιαννόπουλος, Θ. Στοφορόπουλος, Π. Τουμανίδης, Αθ. Φωτιάδου και Π. Χατζηπαύλος.