Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18.9.09

H Sarah Ferguson προκαλεί τη μήνη της Άγκυρας



Έξαλλη είναι η τουρκική κυβέρνηση με πρώην μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας για ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο ιδιωτικό κανάλι ITV1.
Πιο συγκεκριμένα η Δούκισσα της Υόρκης Sara ή κατά κόσμον Sarah Ferguson μεταμφιεσμένη και συνοδεύομενη από τη μικρότερή της κόρη την πριγκίπισσα Ευγενία, με κρυφή κάμερα κατέγραψαν αποκρουστικές σκηνές στο ορφανοτροφείο του Σαράι κοντά στην Άγκυρα όπου "φιλοξενούνται" περί τα 700 παιδιά και στη συνέχεια τις πρόβαλλαν σε σχετικό ντοκιμαντέρ στο βρετανικό ιδιωτικό κανάλι.
Στις σκηνές φαίνονται παιδιά άλλα να κακοποιούνται βάναυσα, άλλα να είναι δεμένα στα κρεβάτια τους και άλλα να κρατούνται κλειδωμένα χωρίς να τους παρέχεται τροφή για ολόκληρη την ημέρα.
Με την προβολή των εικόνων αυτών η τουρκική κυβέρνηση έξαλλη πραγματικά ζήτησε από την βρετανική την έκδοση (!) της Sarah Ferguson στην Τουρκία για να δικαστεί με την κατηγορία της παράνομης εξαγωγής οπτι-ακουστικού υλικού από τη χώρα, για το οποίο δεν υπάρχει από πριν κυβερνητική έγκριση, σύμφωνα με τους… δημοκρατικούς νόμους της γείτονας.
Οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν επίσης τη Sarah Ferguson πως το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είχε σαν σκοπό να αμαυρώσει την εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο με απώτερο στόχο να παρεμποδιστεί η προσπάθειά της να εισέλθει στην ΕΕ.
Ο υπουργός Nimet Cubukcu με…αρμοδιότητα για τις γυναίκες και τις οικογένειες δήλωσε εξαγριωμένος πως «είναι φανερό πως τέτοια επεισόδια έχουν σκοπό να αφήσουν την Τουρκία στη μέση μιας προπαγάνδας σπίλωσης».
Βρετανικές πηγές πάντως υποστηρίζουν πως εάν η Βρετανική αστυνομία βρει το τουρκικό αίτημα δικαιολογημένο τότε η Sarah Ferguson αντιμετωπίζει την πιθανότητα να εκδοθεί και να δικαστεί στην Τουρκία βάση της πρότερης συμφωνίας MLA (Mutual Legal Assistance) μεταξύ των δύο χωρών .
Εκπρόσωπος πάντως της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε πως «δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε ούτε να διαψεύσουμε την ύπαρξη της συμφωνίας MLA ή άλλων αιτημάτων για έκδοση κρατουμένων».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr