Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29.9.09

H παραγωγή πυρηνικής ενέργειας από τη Βουλγαρία

Φώτο: Οι εργασίες για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπελένε σταμάτησαν το 1991.

Η Βουλγαρία προτίθεται να συνεχίσει σύντομα την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Μπελένε όταν επιλύσει ορισμένα οικονομικά προβλήματα.
Υπενθυμίζεται πως ο σταθμός άρχισε να κατασκευάζεται το 1987, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων το πρόγραμμα σταμάτησε το 1991.

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα από το βουλγαρικό πρακτορείο, ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας Τράϊκο Τράϊκοφ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανακοίνωσε πως η βουλγαρική κυβέρνηση αναζητά χρηματοδότη πριν τελικά καταλήξει στο συνολικό σχεδιασμό της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού.
«Πρώτα από όλα, πρέπει να αξιολογήσουμε την συνολική κατάσταση και τις επιλογές που υπάρχουν και μετά θα καθορίσουμε τις μελλοντικές αποφάσεις μας. Ο σχεδιασμός γίνεται εκ νέου. Έχουμε ενημερώσει για το σχεδιασμό αυτόν τους Ρώσους συναδέλφους (οι οποίοι θα επιμεληθούν της κατασκευής), και έχουν αποδεχθεί το πρόγραμμα μας.»
Η Βουλγαρία βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών για τον πυρηνικό σταθμό και από το συνολικό επενδυτικό κεφάλαιο θα εξαρτηθεί ο συνολικός σχεδιασμός για το έργο του Μπενέλε.

«Μακεδονικά ...και άλλα»