Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15.10.09

Ηρακλείδης:Αναγνώριση με το όνομα Μakedonija όπως και αναγνώριση εθνότητας και γλώσσας

Από το Blog: Ακρίτας Ιστορία της Μακεδονίας

Ο γνωστός για τις εθνικιστικές απόψεις και καθηγητής Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου για μία άλλη φορά εκφράζει γραπτά τις θέσεις των Σκοπίων. Σήμερα λοιπόν στα Νέα μας προτείνει τα παρακάτω:

Και έρχομαι στο ακανθώδες Μακεδονικό, τη διένεξη Αθήνας- Σκοπίων. Η μοναδική οδός διαδικαστικά βρίσκεται στις απευθείας συνομιλίες (χωρίς τον Νίμιτς). Η προφανής μέση λύση- που πρέπει να επέλθει από κοινού, χωρίς κερδισμένους και ζημιωμένους- είναι «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία» ή «Μακεδονία» στα σλαβομακεδονικά, δηλαδή Μakedonija.

Η τελευταία είναι, νομίζω, η καταλληλότερη και θα γίνει ευκολότερα αποδεκτή από την άλλη πλευρά. Παράλληλα θα πρέπει η Ελλάδα να καταστήσει σαφές ότι βεβαίως και αποδέχεται την ύπαρξη ξεχωριστού έθνους και γλώσσας (σε αντίθεση με την εξωπραγματική στάση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή στο θέμα αυτό, που εξέθετε την Ελλάδα διεθνώς)


Τι μας λέει εδώ ο Ηρακλείδης για την καταλληλότερη και ευκολότερη λύση ;
Αναγνωρίστε.....
  • τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα(Republika Makedonija),
  • γράψτε στα παλιά σας τα παπούτσια τις αποφάσεις του ΟΗΕ παρακάπτοντας την διαδικασία(αποφάσεις 817 και 830),
  • να καταστήσουμε σαφές ότι Μακεδόνες πλήν των Σλάβων δεν υπάρχουν,
  • Μακεδονική γλώσσα είναι μία, αυτή που κατσκευάστηκε από τον Τίτο.

Το μόνο που δεν μας είπε είναι να τους δώσουμε και την Ελληνική Μακεδονία και να διώξουμε και τους Έλληνες. Ίσως είναι νωρίς ακόμα.

Για να μιλήσουμε σοβαρά Κε Ηρακλείδη απαντώντας τα παραπάνω επιχειρηματά σας:

  • Αναγνώριση με το όνομα Makedonija είναι αυτό που θέλουν οι Σκοπιανοί διότι θέλουν απλά να καπηλευτούν τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Την δικιά μας ιστορία και το δικό μας πολιτισμό. Ο δικός σου πολιτισμός και η δικιά σου ιστορία είναι γνωστή πλέον.
  • Οι Σκοπιανοί θα το κάνουν κε Ηρακλείδη όταν μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχουν αλλάξει το συνταγματικό τους όνομα. Η αρχή έγινε το 1993 όταν τους παραδώσατε (είσασταν σύμβουλος στο Εξωτερικών αν δεν με απατάει η μνήμη μου) το όνομα Μακεδόνια.
  • Αυτό είναι το δεύτερο που επιδιώκουν και εσείς εμμέσως στηρίζεται την θέση τους. Οι Σκοπιανοί θέλουν να σφετεριστούν το όνομα μη αποδεχόμενοι το "Σλαβικό πολιτισμό τους". Είναι γνωστό πως αποφεύγουν την έννοια της πολιτιστικής ταυτότητας όπου είναι ταυτόσημη με την εθνική. Αλήθεια εσείς αποδέχεστε την Σλαβική τους καταγωγή ; Αυτό δεν το λέτε πουθενά παρόλο που είστε λαλίστατος στο να υποστηρίζεται τις θέσεις των Σκοπιανών.
  • Σε ότι αφορά την γλώσσα ισχύουν αυτά που είπα και για την εθνότητα. Γνωρίζεται ότι θεωρούν ότι είναι πρωτο-βαλκανική αρχαία γλώσσα αυτήν που δεν υπήρχε πριν το 1944 ; Αλήθεια ποια είναι η θέση ας σε αυτό ;

Για τους Σλαβομακεδονιστές αλλά και για τους εν Ελλάδι υποστηριχτές τους όπως ο Ηρακλείδης δεν ισχύουν τα παραπάνω μιας και ο μοναδικός Μακεδόνας είναι αυτός της FYROM άρα δεν υπάρχει άλλη και διαφορετική πολιτιστική ταυτότητα. Ο Μακεδονισμός των Σκοπίων τρέφεται από την στρεβλή τους πολτιστική ταυτότητα. Η εθνική ταυτότητα και το εθνικό συναίσθημα πολλές φορές είναι τόσο ισχυρά που απειλούν να κλονίζουν τα πολυεθνικά κράτη. Παρά τις αφελείς δοξασίες των πάσης φύσεως διεθνιστών , η αξία του Έθνους, της ιστορικής συνείδησης, της πολιτιστικής ταυτότητας παραμένουν οι ισχυρότεροι παράγοντες των διεθνών σχέσεων αλλά και της συνοχής ενός κράτους.

Τα Σκόπια δεν την έχουν αυτήν την συνοχή και το ξέρουν. Ξέρουν τις αδυναμίες τους και τις κρύβουν με επιτυχία. Η αλλαγή του Συντάγματος είναι και ο μόνος τρόπος για να υποχρεωθούν οι Σλαβομακεδόνες να κάνουν το δικό τους ιστορικό συμβιβασμό. Να εγκαταλείψουν το φαντασιακό ε­πεκτατισμό τους, που τροφοδοτεί το κρατικό τους ιδεολό­γημα περί "Μακεδονισμού". Με άλλα λόγια, είναι ο μόνος τρόπος να φύγουν τα αγκάθια και οι διμερείς σχέσεις να τε­θούν σε νέα, αμοιβαίως δημιουργική βάση. Όσο ο Καρα­μανλής δηλώνει ότι η σύνθετη ονομασία θα είναι για όλες τις χρήσεις και δεν θέτει ως όρο την τροποποίηση του Συ­ντάγματος, αντιφάσκει με τον εαυτό του.

Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ­ΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΜΟΝΟΠΩ­ΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟ­ΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗ­ΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥ­ΝΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ακόμα και εάν αποδεχθούν για το κράτος τη σύνθετη ονομασία που θα προτείνουν οι Έλλη­νες, το ιδεολόγημα του μακεδονισμού δεν θα ακυρωθεί, θα ακυρωθεί μόνο εάν ταυτοχρό­νως αλλάξει και το όνομα της κυρίαρχης εθνότητας/γλώσσας. Ο όρος «μακεδόνικη» δη­λώνει το Όλον, και γι' αυτό εί­ναι απαράδεκτος. Την πραγ­ματικότητα αντανακλά ένας εθνογεωγραφικός προσδιορι­σμός (όπως σλαβομακεδονι­κή), που δηλώνει ότι πρόκειται για Μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.