Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3.10.09

Προκλήσεις Σκοπιανών στο Χάντμπολ


Χρησιμοποίησαν τον ήλιο της Βεργίνας

Αποχώρησε ο Μέγας Αλέξανδρος από το Τσάλεντζ Καπ γυναικών, λόγω σκοπιανών προκλήσεων


Πρίλεπ
Ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών αποχώρησε από το όμιλο του Τσαλεντζ Καπ του χάντμπολ γυναικών που φιλοξενεί η ομάδα Πρίλεπ της ΠΓΔΜ καθώς οι αθλήτριες του συλλόγου των Σκοπίων, στον πρώτο αγώνα τους κόντρα σε ουκρανική ομάδα, αγωνίστηκαν έχοντας στα σορτσάκια τους τον ήλιο της Βεργίνας παρά τις συστάσεις που είχαν γίνει από ελληνικής πλευράς.
Επίσης ο ήλιος της Βεργίνας είχε τοποθετηθεί και στο κέντρο του γηπέδου με τους ιθύνοντες της ομάδας να υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη για... διαφημιστικούς λόγους, καθώς ήταν το σήμα του χορηγού τους.Τελικά αποφασίστηκε να αποχωρήσει η ελληνική ομάδα από τη διοργάνωση και εφόσον τιμωρηθεί θα προσφύγει στα αρμόδια αθλητικά δικαστικά όργανα με την συμπαράσταση της ελληνική Ομοσπονδίας χάντμπολ, η οποία εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:«Η Ο.Χ.Ε. ενημερώθηκε από το σωματείο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, το οποίο αγωνίζεται σήμερα, Παρασκευή στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.H.F.) στο Πρίλεπ της Π.Γ.Δ.Μ., ότι το τοπικό σωματείο προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να χρησιμοποιήσει στις φανέλες και στον αγωνιστικό χώρο το Αστρο της Βεργίνας. Ο πρόεδρος της Ο.Χ.Ε. Στέλιος Αγγελούδης έδωσε ρητή και άμεση εντολή στο ελληνικό σωματείο να μην διαπραγματευτεί οτιδήποτε σχετίζεται με τα εθνικά σύμβολα και εφόσον αυτά δεν αφαιρεθούν από οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο εμφανίζονται, να αποχωρήσει από τους αγώνες χωρίς δεύτερη σκέψη και ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε αθλητικών συνεπειών.
Επίσης κατόπιν οδηγιών του προέδρου της Ο.Χ.Ε. έγινε επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία είχε ήδη προειδοποιηθεί από την Ο.Χ.Ε. αρκετές μέρες πριν, και κατέστη σαφές ότι ελληνικά σωματεία δεν αγωνίζονται υπό τέτοιες συνθήκες και ότι οποιεσδήποτε τυχόν συνέπειες επιβληθούν από πλευράς E.H.F. στο ελληνικό σωματείο θα προσβληθούν στα αρμόδια αθλητικά δικαστικά όργανα, ενώ παράλληλα η Ο.Χ.Ε. επιφυλάχθηκε και για την στάση των εκεί εκπροσώπων της E.H.F.».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr