Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14.10.09

Με τα χειρόγραφα του Νέλσον Μαντέλα άνοιξε η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης


Τιμητικό πνευματικό πρόσωπο, φέτος, της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρακφούρτης αποτελεί ο νοτιοαφρικανός πρώην ηγέτης Νέλσον Μαντέλα. Ο βραβευμένος με Νομπέλ ειρήνης το 1993, που αγωνίστηκε για την κατάργηση του Απαρχάιντ είναι σήμερα 91 ετών. Ένα σημαντικό μέρος της ζωής το πέρασε στη φυλακή λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του νέγρικου πληθυσμού της Νότιας Αφρικής.

Χειρόγραφα ημερολόγια, επιστολές και προσωπικές σκέψεις διατίθεται προς πώληση στη Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η οποία ξεκινά την Τετάρτη.
Εκδότες από όλο τον κόσμο καλούνται να αγοράσουν από τον ατζέντη του Μαντέλα το ανέκδοτο μέχρι στιγμής χειρόγραφο, που αποτελείται από 100.000 λέξεις και καλύπτει τα 27 χρόνια φυλάκισής του και τα πέντε χρόνια της θητείας του ως προέδρου της Νότιας Αφρικής. Το χειρόγραφο έχει χαρακτηριστεί «το βιβλίο της Εκθεσης» και αναμένεται να γίνει παγκόσμιο μπεστ-σέλερ.
Ηδη ο εκδοτικός όμιλος Pan MacMillan ανακοίνωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα της έκδοσης στη Βρετανία έναντι «σημαντικού ποσού».