Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14.10.09

Τούρκος διαπραγματευτής με ΕΕ θα επισκεφθεί την Αθήνα

Απόδοση: Γιώργος Εχέδωρος
Δημοσίευμα του τουρκικού τύπου επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά πως οι Τούρκοι βλέπουν ευνοϊκά την εκλογή Παπανδρέου.
Την περασμένη Τρίτη ο Έγκεμεν Μπαγίς, που είναι ο κύριος διαπραγματευτής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., δήλωσε πως θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον προσεχή μήνα.
Μιλώντας σε συνέδριο της Ένωσης Γυναικών Επιχειρηματιών της Τουρκίας, ο Μπαγίς τόνισε πως ένα πολύ θετικό σημάδι στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας είναι η πρόσφατη εκλογή του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σημείωσε μάλιστα πως η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν η Τουρκία. Επεσήμανε επίσης πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ήταν πάρα πολύ προσεκτικός στις σχέσεις του με την Τουρκία, υπενθυμίζοντας πως πέρασαν τριάμισι χρόνια στην εξουσία για να επισκεφθεί την Τουρκία.
Ο Μπαγίς δήλωσε πως σκοπεύει να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 5 Νοεμβρίου, όπως ρυθμίστηκε κατά την επίσκεψη του Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Τούρκος πολιτικός αναφέρθηκε με εκτίμηση, στις προσπάθειες που έκανε ο Παπανδρέου, ως υπουργός εξωτερικών το 2000, για την σύσφιξη των διμερών σχέσεων, με τον τότε υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζέμ.