Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.10.09

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Τούρκος "δημοσιογράφος" των Ιμίων με βίζα στην Αθήνα ως VIP!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Τούρκος "δημοσιογράφος" των Ιμίων με βίζα στην Αθήνα ως VIP! (ανανέωση)

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».
Η σαιξπηρική διαπίστωση φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα με τα συμβαίνοντα αρκετά νοτιότερα της Δανιμαρκίας, στην Ελλάδα: Ο Τσεσούρ Σερτ (Cesur Sert), ο Τούρκος «δημοσιογράφος» που ανέβασε την τουρκική σημαία στην Ανατολική Ίμια στις 14.15 της 27ης Ιανουαρίου 1996 και άρπαξε την ελληνική, την περασμένη Παρασκευή επισκέφθηκε με βίζα τη χώρα μας ως επίτιμος προσκεκλημένος της νέας τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus, οι υπεύθυνοι της οποίας αδιαφόρησαν για τις αντιδράσεις της Ελληνίδας προξένου στην Σμύρνη, Χαράς Σκολαρίκου!
Την Ελληνίδα πρόξενο μετά τις αντιδράσεις της οι Τούρκοι την άφησαν εκτός της παρθενικής πτήσης Σμύρνης-Αθήνας της Pegasus, αν και αρχικά την είχαν προσκαλέσει!
Και ήταν η δεύτερη (τουλάχιστον...) φορά που o Τσεσούρ Σερτ επισκέφθηκε την χώρα, μια χώρα της οποίας την σημαία ατίμασε: Η πρώτη ήταν το 2005, όταν μάλιστα του χορηγήθηκε από την διπλωματική μας αποστολή στην Τουρκία τιμητική βίζα…VIP!
Τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής έχουν ως εξής: Η Pegasus μία νέα αεροπορική εταιρεία, ιδιοκτησίας επιχειρηματία στενού φίλου του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινίασε την γραμμή Σμύρνη – Αθήνα.
Στην πρώτη πτήση μεταξύ των επιχειρηματιών, διπλωματών κλπ, κάλεσε ως επίτιμο προσκεκλημένο (VIP) και τον Τσεσούρ Σερτ, ο οποίος πήρε άνευ προβλήματος βίζα για να επισκεφθεί την χώρα μας!
Η παρουσία του Τ.Σερτ, έγινε αντιληπτή από την πρόξενο Χαρά Σκολαρίκου, η οποία έθεσε βέτο: «Εγώ με αυτόν δεν ταξιδεύω. Ή εγώ ή αυτός». Και οι Τούρκοι φυσικά απάντησαν «Αυτός»! Έτσι η Ελληνίδα πρόξενος έμεινε στη Τουρκία και ο Τούρκος «δημοσιογράφος» αφίχθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Στον έλεγχο της βίζας στο αεροδρόμιο, όμως, ένας αστυνομικός ο οποίος γνώριζε περί τίνος πρόκειται του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα (η έκδοση βίζας δεν υποχρεώνει τις ελεγκτικές αρχές να επιτρέψουν την είσοδο κάποιου στη χώρα).
Ο Σερτ…διαμαρτυρήθηκε(!), όπως και οι λοιποί Τούρκοι. Μετά από μερικές ώρες, ήρθε η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: «Δεν είναι χαρακτηρισμένος ως persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) οπότε δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την είσοδό του στην Ελλάδα». Βέβαια ουδείς από το ΥΠΕΞ, χάρηκε για το ταξίδι του Τ.Σερτ, την άφιξη του οποιου παρεπιπτόντως γνώριζαν, κατόπιν ενημέρωσης της προξένου.

Και ο έλεγχος που διατάχθηκε από την ελληνική πλευρά στον Τ.Σερτ κράτησε αρκετό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αντιληφθεί ότι δεν είναι ακριβώς καλοδεχούμενος...
Κατ’αυτό τον τρόπο o Τσεσούρ Σερτ, απόλαυσε την "ελληνική φιλοξενία" και αποχώρησε με τη πτήση της ίδιας εταιρείας το βράδυ της ίδιας ημέρας για την Τουρκία…
Κάποια εξήγηση των υπευθύνων του ΥΠΕΞ αλλά και (ειδικά) εκείνων που το 2005 έδωσαν VIP βίζα στο άτομο αυτό μήπως θα έπρεπε να υπάρξει (και υπήρξε, τουλάχιστον για το ταξίδι της Παρασκευής όπως θα διαβάσετε παρακάτω); Είναι και θέμα σοβαρότητας και αυτοσεβασμού του ελληνικού κράτους, πέρα από όλα τα άλλα.
Ακόμα και αν δεχθούμε ότι δεν είναι προβακόταρας, πράκτορας της ΜΙΤ ή οτιδήποτε άλλο, είναι ένα άτομο που με την ενέργειά του έφερε δύο κράτη στα πρόθυρα του πολέμου. Πως μπορεί νε επιβραβεύεται με βίζα VIP από ένα κράτος του οποίου ακόμα κρατά την σημαία που έκλεψε;
(Ανανέωση 20:00) Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΞ ο Τ.Σερτ πήρε την βίζα από το ιταλικό προξενείο (για κράτος-μέλος της Συνθήκης Σένγκεν μπορείς να πάρεις από οπουδήποτε τη βίζα). Και εδώ φυσικά προκύπτει το θέμα το κατά πόσο ελέγχονται οι βίζες από το ΥΠΕΞ και πόσο ακόμα θα επιτρέπεται στο εν λόγω άτομο να μπαινοβγαίνει χωρίς κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι έχει εισέλθει στη χώρα παλαιότερα και με γερμανική βίζα, εκτός από τις φορές που μπήκε με ελληνική, τιμητική ή όχι, επί προηγούμενων κυβερνήσεων.
--
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=9211&Itemid=83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.