Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12.11.09

Πελαγοδρομεί ο Γκρουέφσκι ή παίζει σκάκι;

Εάν η Ελλάδα θέλει λύση θα ανοίξει την «πόρτα» της ΕΕ, σύμφωνα με την ΠΓΔΜ

ΑΠΕ
Θετική απάντηση από την ΕΕ το Δεκέμβριο με παράκαμψη της ονομασίας επιδιώκει ο Νίκολα Γκρούεφσκι
ΣκόπιαΣτην Αθήνα σπεύδει να χρεώσει προκαταβολικά η ΠΓΔΜ μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου για τη μη επίδοση επίσημης πρόσκλησης για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Εάν η Ελλάδα ορθώσει εμπόδια, δεν επιθυμεί λύση στο θέμα της ονομασίας, υποστηρίζει ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Ελπίζω ότι η άλλη πλευρά θα επιδείξει, τη φορά αυτή, διάθεση για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας. Αν όντως επιθυμεί να επιλύσει το ζήτημα αυτό, θα το δούμε τον Δεκέμβριο. Σε περίπτωση, που ορθώσει εμπόδια, τότε αυτό θα αποτελούσε ένα σημάδι ότι στην ουσία δεν επιθυμεί να βρεθεί λύση» δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Κατά τον Νίκολα Γκρούεφσκι, οι αντιρρήσεις που πρόβαλε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, σχετικά με την ένταξη της χώρας του στην ευρωατλαντική συμμαχία, «αποδείχθηκαν ανεδαφικές για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας και δεν πρέπει να επαναληφθούν, τον Δεκέμβριο, τη φορά αυτή αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ».

Ισχυρίστηκε ακόμη πως η χώρα του πράττει ό,τι μπορεί για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος και συμπλήρωσε ότι η επίλυση του ζητήματος αυτού δεν εξαρτάται μόνον από την ΠΓΔΜ, «αλλά και από την άλλη πλευρά».

Τέλος ο Νίκολα Γκρούεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η χώρα του θα λάβει θετική απάντηση, τον Δεκέμβριο, για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

«Εμείς κάναμε το μέγιστο από τη μεριά μας. Ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και αναμένουμε και ελπίζουμε να λάβουμε θετική απάντηση τον Δεκέμβριο» δήλωσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.