Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18.11.09

Τα νέα ''κόλπα'' του οικουμενικού Πατριαρχείου

Τα νέα ''κόλπα'' του οικουμενικού Πατριαρχείου
Θα «τουρκέψει» και ο Δημήτριος; (Τουρκικά ''φέσια'' θα βάλουν οι μητροπολίτες μας στις ΗΠΑ)

Αποκάλυψη: Στην τουρκική πρεσβεία κοιμήθηκε ο Βαρθολομαίος, όταν επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον!

Νέα ανθελληνική (και ανορθόδοξη) πολιτική προωθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την συμφωνία Βαρθολομαίου - Ερντογάν για τη χορήγηση της τουρκικής υπηκοότητας σε όσους από τους μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπηρετούν εκτός Τουρκίας. Εφόσον η συμφωνία υλοποιηθεί, οι εν λόγω μητροπολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στη διοικητική ζωή του πατριαρχείου, έχοντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, στην περίπτωση φυσικά που δεχθούν να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα.
Ο Πατριάρχης σε επιστολή του προς τους μητροπολίτες του Οικουμενικού θρόνου, ανά τον κόσμο, ανέφερε την υπόσχεση Ερντογάν ότι ''θα μπορούν ν' αποκτούν την τουρκική υπηκοότητα και τους ενθάρρυνε να ζητήσουν και να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα'', παράλληλα με όποια άλλη υπηκοότητα έχουν σήμερα.
Το κρίσιμο αίτημα είναι εάν ο κ. Ερντογάν είναι τόσο πονηρός που επιβάλλει εντέχνως τις επιδιώξεις του στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ή εάν ο τελευταίος, στην πρόθεσή του να εξασφαλίσει τη διαδοχή στον Οικουμενικό Θρόνο αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των αποφάσεών του στον ελληνισμό, όπως έκανε με τον «ιερό» πόλεμο που είχε κηρύξει κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου για τις Νέες Χώρες και τη Φήμη του και την αδιαφορία του για την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες.
Ωστόσο, τα ερωτήματα που τίθενται έχουν προεκτάσεις στο μέλλον και την ύπαρξη του ελληνικού έθνους. Ειδικότερα, έγκυροι κύκλοι διερωτούνται τι θα γίνει με τους Έλληνες Μητροπολίτες των λεγομένων Νέων Χωρών που διοικητικά υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο; Στην Κρήτη, δηλαδή, ή στη Ρόδο θα αποκτήσουμε Μητροπολίτες με … τουρκική υπηκοότητα;
Και, ακόμη περισσότερο, στην Αμερική και στις άλλες Μητροπόλεις του Απόδημου Ελληνισμού, που επίσης διοικητικά υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και οι οποίοι είναι ταγοί της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού, οι Ιεράρχες θα γίνουν Τούρκοι;
Εκκλησιαστικοί κύκλοι στην Αθήνα δήλωναν στο «Κ» ότι «δεν μπορούμε να παραδώσουμε την Ορθοδοξία στους αλλόθρησκους Τούρκους» και άφηναν να εννοηθεί ότι το όλο ζήτημα θα απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο.
Ομογενειακοί παράγοντες, που βρίσκονται επίσης στην πρωτεύουσα, τόνιζαν πως «δεν θα ανεχθούμε να έχει τουρκική υπηκοότητα ο αρχιεπίσκοπός μας. Εάν θέλει ο κ. Βαρθολομαίος να εξασφαλίσει ιεράρχες για το Φανάρι ας στρέψει αλλού το βλέμμα και τις προσπάθειές του».
Πρόσθεταν, μάλιστα, για να δώσουν έμφαση στην όλη υπόθεση: «Στην Αμερική και αλλού, η Εκκλησία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ελληνική εκπαίδευση των παιδιών μας. Είναι δυνατόν ο προκαθήμενος της Εκκλησίας να έχει τουρκική υπηκοότητα; Η τουρκική υπηκοότητα εξ αντικειμένου συνεπάγεται και ορισμένους περιορισμούς κλπ. Τι θα κάνει την 25η Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος; Τι θα πει στα Ελληνόπουλα για το 1821 ο ...τουρκικής υπηκοότητας Ιεράρχης;»
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, στην καταρχήν συμφωνία κατέληξαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Τούρκος πρωθυπουργός στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στις 15 Αυγούστου στη νήσο Πρίγκηπο. Κατά την ίδια εφημερίδα, η συμφωνία γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον κ. Βαρθολομαίο στη 1 Νοεμβρίου, στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια γεύματος με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.
Σύμφωνα, εξάλλου, με ομογενειακό ΜΜΕ, ο κ. Ερντογάν ανέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη προφορικώς ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα και ζήτησε να σταλούν οι σχετικές αιτήσεις των ιεραρχών. Το θέμα συζητήθηκε στην Ιερά Σύνοδο και στάλθηκαν επιστολές στους εκτός Τουρκίας ιεράρχες του Φαναρίου, προκειμένου να υποβάλουν στο πατριαρχείο, εφόσον το επιθυμούν, το αίτημά τους περί απόκτησης της τουρκικής υπηκοότητας.
Το μέτρο ισχύει για όλους τους ιεράρχες που ανήκουν στο εκκλησιαστικό κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συγκεκριμένα για τον αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες της αρχιεπισκοπής Αμερικής, τους μητροπολίτες της Ευρώπης, τον αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες της Αυστραλίας, τον αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες της Αγγλίας, τους μητροπολίτες Κορέας, Χονγκ Κονγκ, Καναδά, Νότιας Αμερικής, για τον αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες της Κρήτης, καθώς και για τους ιεράρχες της Δωδεκανήσου.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο συντηρείται κυρίως με τους πόρους που του εξασφαλίζουν οι ελληνο-ορθόδοξες μητροπόλεις του εξωτερικού, χωρίς να είναι βέβαιο αν αποδίδεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη λογαριασμός για τα έξοδα και τις δαπάνες, αφού τα χρήματα που προωθούνται στο Φανάρι ανήκουν στους ομογενείς πιστούς...

...........................................................................................

Αποκάλυψη: Στην τουρκική πρεσβεία κοιμήθηκε ο Βαρθολομαίος, όταν επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον!
Αποκαλύψεων συνέχεια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 'Oπως πληροφορείται από ΑΡΙΣΤΗ ΠΗΓΗ το «Κ», κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος φιλοξενήθηκε και πέρασε τη νύκτα του, δηλαδή κοιμήθηκε, στην ...τουρκική Πρεσβεία!..
'Ολοι γνωρίζουμε, βέβαια, ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι Τούρκος υπήκοος καθώς η 'Αγκυρα έχει επιβάλλει στον εκάστοτε Πατριάρχη να είναι ουσιαστικά υπάλληλος της νομαρχίας κι επομένως, να έχει την τουρκική υπηκοότητα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να κοιμάται ο κ. Βαρθολομαίος μέσα στην Πρεσβεία της Τουρκίας η απόσταση είναι τόσο μεγάλη όσο την έχουν οριοθετήσει όλοι οι προκάτοχοί του Πατριάρχες, οι οποίοι στις εκτός Τουρκικής επικράτειας επισκέψεις τους διέμεναν σε ξενοδοχεία και ουδείς ποτέ είχε διανοηθεί να ζητήσει φιλοξενία σε πρεσβεία της Τουρκίας.
Obama-Vartholomeos
Η στάση αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη -που ερμηνεύεται από ανεξάρτητους παρατηρητές ως ένδειξη ότι θεωρεί το τουρκικό έδαφος σπίτι του- έρχεται να «δέσει» με την αποκάλυψη που έχει συνταράξει τον Ελληνισμό, ότι ζήτησε και πέτυχε την κατ' αρχήν έγκριση του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν, προκειμένου οι Αρχιερείς του Φαναρίου να λαμβάνουν την τουρκική υπηκοότητα ακόμη και όταν βρίσκονται εγκατεστημένοι εκτός Τουρκίας!
«Οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να υποδουλώσουν την Κρήτη με τα όπλα και το επιτυγχάνουν τώρα δια του Πατριάρχη» δήλωσε στο «Κ» ο πρόεδρος του Hellenic-American University κ. Κρις Σπύρου χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη μία τέτοια εξέλιξη. «'Αμα πρόκειται να τουρκέψουμε τώρα, γιατί κάναμε την Επανάσταση το 1821;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Μήπως πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από την Τουρκία που ...ελευθερωθήκαμε;».
Ως γνωστόν ο κ. Σπύρου ηγείται της «Παγκόσμιας Ενορίας για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας» σε λειτουργούντα Ναό της Χριστιανοσύνης. Η Κίνηση έχει ορίσει την 17η Σεπτεμβρίου 2010, ανήμερα της εορτής της Αγίας Σοφίας, ως ημέρα κατά την οποία οι «Αγιοσοφήτες» από όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν τον Ιερό Ναό της του Θεού Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, προκειμένου να τελέσουν Θεία Λειτουργία και να προσευχηθούν.
Το γεγονός ότι ο κ. Βαρθολομαίος φιλοξενήθηκε στην Πρεσβεία της Τουρκίας ερμηνεύτηκε από ορισμένες ομογενειακές πηγές των Αθηνών ως «συνέπεια» της «αποστολής» που, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες -οι οποίες, πάντως, δεν διαψεύστηκαν- είχε αναλάβει ο κ. Βαρθολομαίος για την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο (3 Νοεμβρίου 2009) και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Μπάρακ Ομπάμα.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αυτές, που κατ' αποκλειστικότητα δημοσίευσε το «Κ», ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον Αμερικανό πρόεδρο και ως απεσταλμένος του κ. Ερντογάν (ενόψει του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου) και για να ζητήσει από τον Αμερικανό Πρόεδρο να παρέμβει, με κάποιο τρόπο, για να ματαιώσει τα σχέδια των «Αγιοσοφητών» να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην Πόλη και την Αγιά Σοφιά.
«'Οχι ο Ομπάμα αλλά κανένας δεν μπορεί να με φοβίσει ή να ανατρέψει την απόφαση του Συμβουλίου του Παγκοσμίου Κινήματος Free Agia Sofia Consul» δήλωσε ο κ. Σπύρου.
Πάντως μέχρι στιγμής και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τηρεί «σιγή ιχθύος» για την αξίωση του κ. Βαρθολομαίου να «τουρκέψουν» οι Ιεράρχες των λεγομένων Νέων Χωρών και του Απόδημου Ελληνισμού προκειμένου να «αυγατίσουν» οι Αρχιερείς του Φαναρίου και να διευρυνθεί η βάση εκλογής Οικουμενικού Πατριάρχη.
«Αντί να ζητάει από Έλληνες Ιεράρχες να γίνουν τούρκοι υπήκοοι γιατί δεν προσπαθεί να κάνει το σωστό, δηλαδή να ασκήσει την όποια επιρροή ενδεχομένως διαθέτει μέσα και έξω από την Τουρκία προκειμένου να πιέσει και να πείσει την τουρκική κυβέρνηση να πάψει να θεωρεί το Πατριαρχείο ως ένα κοινό τουρκικό σωματείο αναγνωρίζοντάς του Οικουμενικό ρόλο, οπότε και δεν θα πρέπει να είναι τούρκοι υπήκοοι ο εκάστοτε Πατριάρχης και οι Αρχιερείς του Φαναρίου»;
Στο ερώτημα αυτό οφείλει να απαντήσει ο κ. Βαρθολομαίος, πολύ περισσότερο καθώς η προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και τη Θράκη έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες. Αλλα και καθώς η πράξη του Αμερικανού Προέδρου κ. Μπάρακ Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, να δεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη χωριστά από τους λοιπούς θρησκευτικούς ηγέτες σε ξενοδοχείο, σημαίνει στην ουσία ότι δεν τον αναγνωρίζει ως θρησκευτικό αρχηγό. 'Η ότι, εν πάση περιπτώσει, αυτή την εντύπωση θέλει να περάσει στους Τούρκους.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν στην Ουάσιγκτον, εκτός από τρεις μητροπολίτες του Φαναρίου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. Για την ιστορία, περιμένουμε και από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να μας πει που κοιμήθηκε εκείνος όταν ο κ. Βαρθολομαίος αναπαύονταν στην Πρεσβεία της Τουρκίας.

http://www.kalami.net/2009/omogeneia/fesia_varthol.html

1 σχόλιο:

  1. Πατριάρχης Βαρθολομαίος:
    «... Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές ....» (Η δήλωση του πατριάρχη έγινε μία μόλις εβδομάδα πριν την ενθρόνισή του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στις 2 Νοεμβρίου του 1991,δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα «Αυριανή» στις 30 Οκτωβρίου 1991.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.