Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19.11.09

Διαπραγμάτευση μέχρι την "κόκκινη γραμμή" με Σκόπια

Ολα στο τραπέζι... αλλά με κόκκινη γραμμή


Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αναπτύξει τις επαφές και τις σχέσεις με τα Σκόπια, χωρίς να αποστεί της «κόκκινης γραμμής» στο θέμα της ονομασίας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημ. Δρούτσας, ο οποίος προανήγγειλε επίσης την ανάληψη γενικότερων ελληνικών πρωτοβουλιών σε βαλκανικό επίπεδο.

ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημ. Δρούτσας.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στα Σκόπια είπε: «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε τη στήριξη που τους παρείχαμε και παλαιότερα στον οικονομικό τομέα. Εμείς επιθυμούμε να αναπτύξουμε και πάλι τέτοια σχέση που να μας επιτρέπει να μη φαίνεται το θέμα ως μεγάλο ταμπού. Θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες της ΠΓΔΜ ότι δεν είμαστε εχθρό...».

«Εχουμε τη βούληση να εξετάσουμε και να βρούμε τρόπους προσέγγισης. Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι είναι στο χέρι μας για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας. Αυτή η κυβέρνηση είναι ανοιχτόμυαλη. Είναι όλα στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Η ελληνική πρωτοβουλία για αναζωογόνηση του ενταξιακού οδικού χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την Ατζέντα 2014 βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, τόνισε ο κ. Δρούτσας.

Ο Ελληνας υπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του χθες από το Βελιγράδι, όπου επρόκειτο να έχει συναντήσεις με τη σερβική πολιτική ηγεσία, ενώ σήμερα το πρωί θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία του Πατριάρχη Παύλου.

Τα Σκόπια δεν περιλαμβάνονται στην περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος -σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα χθες από τη Λιουμπλιάνα- απέκλεισε το ενδεχόμενο επίσκεψης του πρωθυπουργού στην ΠΓΔΜ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1743451