Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21.11.09

Ομογενής στο τιμόνι της ερευνητικής φαρμακευτικής εταιρείας Orphan Australia

$2 εκατ. σε εταιρεία βιοτεχνολογίας με επικεφαλή ομογενή επιστήμονα

Ο κ. Γιάννης Μιχαηλίδης στα εργαστήρια της Avipep

Ο κ. Γιάννης Μιχαηλίδης στα εργαστήρια της Avipep

20 Nov 2009

Στο τιμόνι της Avipep, μιας πρωτοποριακής εταιρίας βιοτεχνολογίας, βρίσκεται ο ομογενής επιστήμονας, κ. Γιάννης Μιχαηλίδης, και όπως δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», «η ερευνητική ομάδα της Avipep βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάπτυξη νέου φαρμάκου για την καταπολέμηση των καρκίνων προστάτη και ωοθηκών». Την αισιοδοξία του ομογενή επιστήμονα για την επιτυχή ανάπτυξη του φαρμάκου αυτού ασπάζεται όπως όλα δείχνουν και η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας, η οποία χρηματοδότησε τις έρευνες της Avipep με το ποσόν των $ 2 εκατ.

Ο κ. Μιχαηλίδης, αναφερόμενος στο νέο αυτό φάρμακο, είπε ότι στηρίζεται σε μία νέα τεχνική την Avibody, την οποία ανέπτυξε η Avipep και βασίζεται στην δημιουργία ειδικών αντισωμάτων που καταπολεμούν τους όγκους που σχετίζονται με τον καρκίνο του προστάτη και των ωοθηκών.

Ο κ. Μιχαηλίδης για εμπορικούς λόγους είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο αυτό φάρμακο. Τόνισε όμως ότι η έρευνα της Avipep στηρίζεται στην περαιτέρω ανάπτυξη ερευνητικών μελετών 20 χρόνων, από το ερευνητικό κέντρο CSIRO.

«Δεν θα προσδιορίσω ακόμα το πότε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε επίσημες ανακοινώσεις», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης. Ανέφερε, όμως, ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα υπάρξουν και οι πρώτες δημοσιεύσεις της ερευνητικής ομάδας της Avipep σε επιστημονικά περιοδικά.

Ο κ. Μιχαηλίδης έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της διοίκησης φαρμακευτικών ερευνητικών εταιριών. Ξεκίνησε την καριέρα του 19 χρόνια πριν, ως επιστήμονας ερευνητής στο Brain Behaviour Research Institute του Πανεπιστημίου Γούλογκονγκ και στη συνέχεια και πάλι ως ερευνητής, εργάστηκε στο Walter and Eliza Hall Institute of Medical Research. Μετέπειτα και μετά από σπουδές με αντικείμενο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Harvard εργάστηκε για πάνω από 14 χρόνια στην μεγάλη φαρμακοβιομηχανία Roche. Υπηρέτησε ως πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας Roche στην Κορέα.

Η επιτυχημένη του πορεία στη θυγατρική της Roche στην Κορέα, είχε ως αποτέλεσμα την προαγωγή του ως εμπορικού διευθυντή στα κεντρικά γραφεία της Roche στην Ελβετία και, συγκεκριμένα, στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας νεφρολογικών παθήσεων και ογκολογικής έρευνας.

Επέστρεψε στην Αυστραλία το 2005 όπου και του προσφέρθηκε η θέση του διευθυντή στην ερευνητική φαρμακευτική εταιρεία Orphan Australia και πριν από περίπου τέσσερεις μήνες ανέλαβε το τιμόνι της Avipep.

http://neoskosmos.com/news/en/node/4643