Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20.12.09

Γκρούεφσκι: «Δεν θέλουμε να κλέψουμε την ιστορία κανενός»

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφερε σήμερα ότι «πιέσεις και εκβιασμοί » δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από την μεριά της χώρας του, όσον αφορά το θέμα της ονομασίας.

«Το πρόβλημα της ονομασίας θα επιλυθεί όταν ο γείτονας μας θα αρχίσει να μας αντιμετωπίζει ως λαό με τις δικές του ανάγκες και ευαισθησίες, τη δική του αξιοπρέπεια και κουλτούρα. Ως έθνος μακεδονικό, με τη δική του γλώσσα και ταυτότητα: και όχι ως αντικείμενο το οποίο μπορεί να εξαγοραστεί ή να υποκύψει σε πιέσεις», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας σήμερα στα Σκόπια, σε εκδήλωση της οργάνωσης γυναικών του κόμματός του,VMRO-DPMNE.

«Δεν έχουμε καμία εδαφική αξίωση έναντι οιουδήποτε. Δεν θέλουμε να κλέψουμε την ιστορία κανενός. Δεν διεκδικούμε να λάβουμε κάτι από τους άλλους. Θέλουμε όμως να διατηρήσουμε αυτό το οποίο είναι δικό μας, αυτό το οποίο είναι φυσικό δικαίωμα κάθε λογικού ανθρώπου που ζει στον 21ο αιώνα. Θέλουμε φιλικές και όχι εχθρικές σχέσεις. Αποδεχόμαστε την επίτευξη συμβιβασμού, όχι όμως υπαγορεύσεις με όρους και εκβιασμούς. Θέλουμε μία λύση με την οποία και οι δύο πλευρές θα αισθάνονται ευτυχείς», συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ